JORNADA CONTRA L'ESCLEROSI
Crònica 11/07/2011

Treballadors del Dos de Maig protesten a Mas

Ara
1 min

Barcelona.Uns 200 treballadors de l'Hospital Dos de Maig van protestar ahir davant el president de la Generalitat, Artur Mas, i el conseller de Salut, Boi Ruiz, pel tancament del centre que va anunciar el Govern divendres passat. Els concentrats van reclamar a l'executiu que prengui mesures per evitar el tancament, previst per al setembre. Ho van fer en la jornada solidària "Mulla't contra l'esclerosi múltiple", que es va celebrar a Barcelona.

Membres del comitè d'empresa de l'hospital es van queixar que els 400 treballadors del centre no sàpiguen què passarà amb els seus llocs de treball. La causa del tancament és que la Generalitat no ha arribat a un acord amb la Creu Roja, la propietària de l'edifici, i li tornarà les instal·lacions. El departament de Salut va desvincular el procés de les retallades i va dir que feia anys que estava previst tancar aquest centre que ofereix atenció concertada amb la sanitat pública a 135.000 usuaris. L'alcalde, Xavier Trias, també present a l'acte, va qualificar-lo d'"inviable". Tot i així, els concentrats van acusar el president de destruir la sanitat pública i en un comunicat van declarar que se sentien "enganyats" i que l'hospital havia obtingut beneficis durant el 2010.

Les protestes van irrompre a l'acte solidari contra l'esclerosi múltiple, al qual van assistir polítics i famosos de diversos àmbits. L'acte central va ser el rodatge d'un lip dub a la piscina del DIR Diagonal, on es van banyar les personalitats en solidaritat amb els malalts.

A les deu de la nit, prop de 200 treballadors, als quals es van sumar veïns de l'Eixample, van protestar a les portes de l'hospital, on alguns volien passar la nit acampats. Avui decidiran en assemblea les pròximes mobilitzacions que organitzaran.

stats