ACCIDENT MARÍTIM
Crònica 29/02/2012

Tres catalans viatgen en el creuer remolcat cap a les illes Seychelles

Dues persones de Vic i una de Banyoles són a bord del Costa Allegra, el creuer que ahir va ser remolcat per un pesquer francès cap a les illes Seychelles. L'operació no acabarà fins aquest dijous.

Joan Serra
2 min
Imatge feta per la marina de l'Índia, distribuïda per l'oficina de presidència de les Seychelles, amb els passatgers a coberta.

BARCELONA.Tres dels 636 passatgers que viatgen al vaixell de la companyia Costa Cruceros que està a la deriva des de dilluns a l'oceà Índic van contractar els seus bitllets en agències de viatges de Vic i Banyoles. Tot i que la companyia no va detallar ahir la identitat dels turistes catalans, sí que va confirmar a l'ARA la seva presència entre el grup de 15 ciutadans procedents de poblacions de l'Estat. Com la resta de les 1.049 persones presents a la nau -s'hi inclouen els 413 tripulants-, els tres catalans estan en bon estat de salut. L'incendi a la sala de generadors elèctrics va deixar el Costa Allegra sense propulsió per continuar navegant quan estava a uns 370 quilòmetres al sud-oest de les illes Seychelles, però les flames no van provocar ferits.

Un pesquer amb bandera francesa va començar ahir a remolcar el creuer, que no té corrent per l'avaria en el sistema elèctric. L'operació compta amb el suport de dos remolcadors. Un helicòpter va servir ahir al passatge aliments i diversos instruments de comunicació, com telèfons per satèl·lit per facilitar el contacte amb les famílies. Tot i que la tripulació té aliments i objectes de primera necessitat suficients fins que el vaixell arribi a terra ferma -com informa la companyia-, en les pròximes hores se subministraran al Costa Allegra 400 unitats de llanternes i pa fresc, ja que a la nau no és possible cuinar-ne. La disponibilitat d'un generador -facilitat per un vaixell militar- va permetre restablir els serveis bàsics i alleugerir les incomoditats que han patit en els últims dos dies els usuaris i treballadors del Costa Allegra .

Arribada a l'illa de Mahé

Costa Cruceros havia previst inicialment remolcar el creuer fins a l'illa de Desroches. La companyia, però, va modificar la logística tenint en compte que a Desroches no estaven assegurades les condicions de seguretat necessàries per a la maniobra del creuer i el desembarcament del passatge. A més, a l'illa no hi ha prou places hoteleres per acollir el miler de persones que viatgen a bord del vaixell, que arribarà dijous al matí a l'illa de Mahé, la més gran de les Seychelles. La complexitat de l'operació per remolcar la nau -ahir mantenia una velocitat de sis nusos- ha impedit que el trasllat es resolgués abans.

A Mahé s'hi ha desplaçat un grup de 14 tècnics per proporcionar assistència als turistes i al personal del Costa Allegra , així com per iniciar els tràmits de retorn als països d'origen. Abans, part del grup es desplaçarà al vaixell per atendre els passatgers i per oferir suport a la tripulació en les inspeccions tècniques. La companyia no vol cometre errors després del tràgic naufragi del Costa Concordia el 13 de gener.

stats