IMMIGRACIÓ
Crònica 22/12/2010

Tres municipis castigaran l'estranger incívic

Josep Ferrer
1 min

L'Hospitalet de LlobregatEls ajuntaments de l'Hospitalet i Badalona ahir i el de Salt dilluns s'han sumat en les últimes hores a una nova ofensiva per desenvolupar la llei d'estrangeria en l'àmbit que permet vetar el reagrupament familiar dels immigrants del municipi que tinguin comportaments incívics. La sanció, tant a l'Hospitalet com a Badalona i Salt, té com a única oposició la del grup municipal d'ICV-EUiA, que va votar en contra de les mocions en els plens respectius. En el cas de l'Hospitalet, col·lectius d'immigrants de la ciutat van seguir la votació de manera pacífica, mentre que a Salt sí que va haver-hi una certa crispació.

A l'Hospitalet, en un ple que va aixecar més expectació del que és habitual, l'alcaldessa, Núria Marín, va mantenir un dur enfrontament amb l'ecosocialista Lluís Esteve, amb qui forma equip de govern. "Ens diuen bonistes. Estic orgullós de ser-ho", va etzibar el dirigent d'ICV-EUiA. Marín, que defensava una moció que a l'ordre del dia costava de trobar sota el títol "moció per al desenvolupament de la llei orgànica 2/2009", va precisar: "El que volem és que es tingui molt clar que [els afectats] són un percentatge molt petit".

A Badalona l'equip de govern de PSC, CiU i ERC es va sumar al PP, que havia presentat una moció copiada a la que l'alcaldessa de l'Hospitalet havia sotmès a votació al matí a la seva ciutat. A Badalona, però, el text només feia referència al càstig, ja que es va eliminar la possibilitat d'impedir també el reagrupament. Al Vendrell, on governa CiU, el cas serà estudiat pel Consell per la Convivència i el Civisme.

stats