INCORPORACIÓ A L'AJUNTAMENT
Crònica 21/09/2011

Trias fitxa Àlex Masllorens, l'excap de campanya de Tura

L'excoordinador de la campanya de Montserrat Tura a les eleccions primàries del PSC i exdiputat de CpC, Àlex Masllorens, és el nou assessor a la gerència de Qualitat de Vida de l'Ajuntament de Barcelona.

Albert Balanzà
2 min
L'exdiputat de Ciutadans pel Canvi i excoordinador de campanya de Montserrat Tura, Àlex Masllorens, durant la campanya interna.

Barcelona.L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ho ha tornat a fer. Si abans de l'estiu, tal com va avançar l'ARA el 20 de juliol, va incorporar la mà dreta de Jordi Portabella i dirigent republicana Ester Capella a la gerència de l'Institut de Persones amb Discapacitat, aquesta setmana ha fitxat Àlex Masllorens, una de les veus més lliures dels socialistes catalans, en qualitat d'assessor a la gerència de Qualitat de Vida. És a dir, serveis socials.

Masllorens, que ha destacat com a periodista i escriptor i, en el vessant polític, pels seus set anys com a diputat al Parlament i integrant de la ponència de l'Estatut, s'havia significat en els últims mesos per assumir la coordinació de la campanya de les eleccions primàries al PSC que Montserrat Tura va disputar al febrer a l'exalcalde Jordi Hereu. Però el nou encàrrec no té a veure amb aquestes facetes sinó amb l'ampli vessant professional de Masllorens relacionat amb els serveis socials a la ciutat de Barcelona.

Patró de la Fundació Futur i excap del departament de Migració de Càritas de Barcelona, Masllorens ha explicat a l'ARA que la negociació del seu fitxatge es remunta a pocs dies després de la investidura del nou alcalde i ha decidit acceptar el càrrec tècnic "pel compromís de Trias i la tinent d'alcalde Maite Fandos sobre el Tercer Sector".

De tota manera, encara hi ha un tercer actor en aquesta incorporació, el gerent de Qualitat de Vida, Àngel Miret, que ha teixit des de la precampanya una xarxa de complicitats més enllà dels colors polítics que s'ha concretat també al màxim nivell amb les incorporacions.

L'experiència a Càritas

L'exdiputat socialista, que serà oficialment nomenat en els pròxims dies però que ja treballa des de dilluns a l'Ajuntament, s'ha mostrat "content" des del punt de vista professional i institucional i ha subratllat que aquesta serà "una feina tècnica que no serà fàcil". "Ni tan sols per a les persones que han decidit incorporar-me", ha afegit. L'objectiu de Masllorens és recuperar en aquesta nova etapa l'experiència que va tenir a Càritas com a base per impulsar el projecte de partenariat públic-privat que defensa Trias en col·laboració amb les entitats del Tercer Sector. "En aquestes entitats, aquesta idea es viu com una esperança", assegura.

A ningú se li escapa que la incorporació de Masllorens a l'estructura tècnica de l'equip de govern de CiU a l'Ajuntament de Barcelona tindrà lògicament una lectura política i, en aquest sentit, l'exdiputat no n'ha volgut obviar la repercussió des que se li va plantejar fins que ha hagut de decantar-se afirmativament per l'oferta. Masllorens ha admès que "hi ha hagut persones que ho veuen bé i persones que no". Les veus més crítiques, vinculades a sectors de la ciutat pròxims a Jordi Hereu, ja van començar ahir a criticar el pas de Masllorens a través de les xarxes socials.

stats