EL CARTIPÀS DE L'AJUNTAMENT DE BARCELONA
Crònica 20/07/2011

Trias fa un gest amb ERC i fitxa Capella de gerent

La dirigent d'Esquerra Ester Capella, exregidora a Barcelona i futura vicesecretària general d'acció política al partit, s'integrarà en els pròxims dies a la primera línia del govern de Xavier Trias.

Albert Balanzà
2 min
L'alcalde, Xavier Trias, amb Ester Capella escoltant Jordi Pujol durant la festa dels 100 números de la revista Sàpiens .

Barcelona.L'equip de govern de Xavier Trias a l'Ajuntament de Barcelona tindrà finalment un toc republicà amb el fitxatge de Capella com a gerent de l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, un organisme que havia presidit Ricard Gomà fins al passat mandat de govern bipartit PSC-ICV. Capella no s'integrarà en l'estructura política sinó en la tècnica de l'Institut, un dels deu organismes autònoms locals que hi ha adscrits a l'Ajuntament, i el seu paper serà gestionar la promoció i l'atenció de les persones amb discapacitat. Fonts municipals han explicat que l'oferiment del càrrec s'ha fet a Capella a títol individual i no com a dirigent republicana, i que l'exregidora ja ha donat el sí provisional a l'espera només de solucionar qüestions de caràcter personal. El nomenament, tenint en compte la lentitud del desplegament del cartipàs en els segons nivells de la nova administració municipal, encara es podria allargar fins al setembre.

Capella, que es va incorporar a l'Ajuntament de Barcelona ara fa quatre anys com a fitxatge estrella de la llista d'ERC encapçalada per Jordi Portabella, està ben valorada des de tots els sectors municipals per la seva trajectòria professional com a jurista i expresidenta de l'Associació Catalana de Juristes Demòcrates. Simpatitzant de Ciutadans pel Canvi, Capella es va integrar l'any passat a Esquerra com a militant i va passar del número 2 al 3 de la llista d'Unitat per Barcelona a les eleccions municipals del 22 de maig. La pèrdua de la meitat de la representativitat dels republicans a l'Ajuntament va deixar-la fora del consistori, on ara tornarà per la banda més tècnica, a la qual Trias vol donar molta importància.

El fitxatge de Capella, tot i que es pot interpretar com un gest de l'alcalde pel suport dels republicans en la investidura, ha anat acompanyat en la configuració del cartipàs municipal del manteniment d'alts càrrecs vinculats directament o indirectament al PSC que el nou equip de govern de Trias no ha volgut desaprofitar, encara que sigui de manera provisional. És el cas del comissionat d'Immigració, Daniel de Torres, o el comissionat dels Jocs Olímpics d'Hivern del 2022, Enric Truñó.

Compatible amb Junqueras

La designació de Capella com a gerent de l'administració Trias no suposarà un impediment perquè la dirigent republicana completi la seva aposta de formar part de la nova direcció d'Esquerra Republicana. D'acord amb l'organigrama que ha presentat el futur president, Oriol Junqueras, l'exregidora ostenta una de les quatre vicesecretaries generals, concretament la d'acció política, al costat d'altres membres forts de la federació de Barcelona del partit com Oriol Amorós (vicesecretari general de comunicació i estratègia) i Ricard Martínez, exregidor també, que serà a l'executiva.

stats