Crònica 08/06/2011

Trias i Hereu intensifiquen el traspàs tot i el fre del PP

El nou recompte de vots que ha demanat el PP a Barcelona per validar 56 vots que li poden atorgar el novè regidor endarrerirà el ple de presa de possessió però servirà per enllestir el cartipàs l'1 de juliol.

Albert Balanzà
2 min
L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i l'alcalde electe, Xavier Trias, ahir al Saló de la Logística.

Barcelona.Xavier Trias i Jordi Hereu, alcalde electe i alcalde de Barcelona, en prórroga després del fre imposat pel PP a la sessió constitutiva de dissabte, tenien previst culminar aquesta setmana un traspàs global que es convertirà en traspàs detallat per àrees gràcies als nous vint dies de coll. Així ho van decidir ahir tots dos en un apart que van fer durant la inauguració del Saló de la Logística.

Malgrat que el Tribunal Superior de Justícia té marge fins al 27 de juny per pronunciar-se sobre la petició de recompte del PP -que ahir encara no havia rebut oficialment-, el traspàs no s'aturarà sinó que s'intensificarà fins al punt que l'1 de juliol ja es pugui presentar tot el cartipàs municipal amb els nous responsables polítics i tècnics de cada àrea plenament informats de l'estat de la qüestió a cada departament.

El traspàs no estarà absent d'alguns focs d'artifici, ja que Hereu es vol acomiadar convocant aquest dijous un acte oficial de presentació de l'estat de comptes de l'Ajuntament per remarcar la bona salut econòmica municipal i per evitar que la caixa no sigui una arma llancívola com ha succeït a la Generalitat entre el tripartit i CiU. També Hereu va anunciar ahir que fins a l'1 de juliol farà una última gira com a alcalde a tots els districtes i als principals serveis i instituts municipals.

Trias, per la seva banda, que ahir va lamentar que Alberto Fernández Díaz no l'informés personalment de la presentació del recurs, també ha vist el cantó positiu a l'endarreriment de la presa de possessió per l'encaix que encara ha de fer entre els catorze o quinze representants a l'equip de govern i les negociacions obertes amb la resta de grups. Ahir es va refermar en la voluntat de no presidir els plens, però va admetre que no podrà complir la promesa d'eliminar els presidents de districte "perquè tots els grups en volen".

L'altra conseqüència de l'endarreriment és a la Diputació de Barcelona, que ha canviat de data de constitució, del 28 de juny a mitjans de juliol. L'Àrea Metropolitana no s'activarà fins al 28 de juliol.

stats