Crònica 15/02/2012

Trias s'aferra al PP per reactivar projectes aturats

M. Ortega
1 min

BARCELONA.Malgrat l'anunciada "oposició nítida" del PP a Barcelona, l'entesa entre els populars i CiU torna a ser fructífera i permet, per exemple, desencallar el projecte de reforma de Can Batlló, encaminar el de les Glòries i blindar els canvis anunciats a les escoles bressol. La comissió d'hàbitat urbà de demà aprovarà inicialment desencallar la transformació urbanística de l'antic recinte fabril de Can Batlló. A petició del PP, CiU va demanar una taxació externa de la finca que s'ha d'expropiar al districte d'Horta-Guinardó per permetre la carambola urbanística i, segons aquesta valoració, el preu a pagar és 1,4 milions més baix que els 22,5 que va anunciar el consistori.

La rebaixa, sumada a la idea de convertir la finca expropiada en equipaments i zones verdes i al compromís de complir terminis, fa que el PP s'avingui al projecte. Els populars també han donat les línies per fer sortir de l'atzucac la reforma de les Glòries fent compatible el túnel ferroviari i soterrar la Gran Via. L'aliança també va servir ahir per blindar de crítiques les mesures anunciades a les escoles bressol. No va progressar la proposició del PSC per demanar que es mantinguin les hores del personal de suport.

L'opció Mascarell: "Un acudit"

L'alcalde Xavier Trias, per la seva banda, va refermar ahir en una entrevista a TV3 la seva voluntat de mantenir-se a l'alcaldia durant vuit anys i després passar el relleu. Trias va respondre així a la informació avançada per l'ARA segons la qual un sector de CDC veu en el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el candidat idoni per ampliar la majoria a la ciutat. Una possibilitat que Trias va qualificar d'"acudit" .

stats