BARCELONA
Crònica 28/01/2012

Trias assumeix la marxa enrere en el pla de Glòries

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, va encaixar ahir el primer gol decisiu de l'oposició, que va frenar el nou projecte per a la plaça de les Glòries. CiU s'ha compromès a crear una comissió per discutir-lo.

Maria Ortega
2 min
La reforma de la plaça de les Glòries va centrar bona part del debat de l'últim ple de Barcelona.

BARCELONA.El projecte de reforma per a la plaça de les Glòries presentat per l'equip de Xavier Trias -amb simulacions espectaculars, però a l'espera d'estudis importants com el de mobilitat- ha tingut un recorregut efímer. Deu dies després que el tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives, en donés a conèixer les primeres línies, l'oposició ja l'ha tornat a enviar a la casella de sortida. El ple va aprovar ahir, amb els vots a favor de PP i ICV-EUiA i l'oposició de CiU i Unitat per Barcelona, una proposició del PSC que demanava la retirada del nou projecte i la creació, en el termini màxim d'un mes, d'una comissió que integri els representants de tots els grups polítics municipals i de les entitats veïnals per discutir la reforma. L'objectiu, segons va remarcar el president del grup municipal del PSC, Jordi Hereu, és "caminar junts" en un projecte "tan important" per a la ciutat.

En aquest punt, Trias va haver d'assumir la seva minoria i es va comprometre a no imposar res i a complir la decisió aprovada en el ple. El projecte de les Glòries, doncs, quedarà sense efecte a l'espera del que es decideixi en les sessions de la futura comissió de treball. Però l'alcalde adverteix que això no vol dir que renunciïn a les seves idees i demana a l'oposició compromís per no "enquistar" el procés.

En les diferents intervencions els grups de l'oposició van criticar tant que l'equip de govern optés per tirar pel dret amb un projecte que no s'havia consensuat com que es presentés sense tenir tancats aspectes com les solucions de mobilitat o la confirmació del ministeri de Foment per deixar sense activitat ferroviària l'Estació de França.

El PP, en el que va ser el seu primer ple després que s'evidenciés que passava a l'"oposició dura" per la negativa a entrar al govern, no va estalviar atacs. Alberto Fernández Díaz va criticar, a més de la unilateralitat de l'equip de govern a les Glòries, "incompliments dels acords de ple com ara el de fer la gran Rua de Carnaval al Paral·lel". I va avisar: "Que la minoria precària i absoluta [del govern] no paralitzi la nostra ciutat". Trias va replicar garantint feina, demanant compromís al ple i, de passada, enviant "una abraçada" a Fernández Díaz. Els temps han canviat.

stats