Crònica 21/05/2011

Trias augura un govern fort i sense sectarismes

Xavier Trias va dedicar el seu míting de campanya més llarg ahir a demanar el vot "dels de sempre i dels que dubten" en una intervenció que en alguns moments va tenir to de presa de possessió.

Albert Balanzà
2 min
L'última empenta Trias, acompanyat dels líders de CiU i de tot el seu equip, en el moment que va definir com la fi d'un llarg camí.

Barcelona.Amb tots els líders de la federació (Pujol, Mas i Duran) i amb els seus antecessors com a aspirants a l'alcaldia (Molins, Roca i Cullell) mirant-se'l amb una sana enveja, l'alcaldable de CiU a Barcelona va tancar ahir al pavelló de la Nova Icària davant d'un miler llarg de persones la campanya electoral en què més ha cregut en les seves possibilitats i en què la comoditat de saber-se pràcticament guanyador l'ha dut en algunes ocasions a donar per feta la victòria. En un clima de certa eufòria però també de ganes que res ho pugui espatllar, Trias va travar un discurs de mobilització comme il faut en aquests casos i va demanar la "col·laboració de moltíssima gent", a partir de la qual creu que disposarà d'un govern fort per exercir "sense sectarismes".

Aprofitant la idea clàssica de la mà estesa, més pròpia de tenir la vara d'alcalde ja a les mans, Trias va insistir: "CiU a Barcelona volem governar sols però amb tots", sense cap preferència per un aliat o un altre encara que no tingui la majoria dels 21 regidors i amb un nombre que s'acosti al màxim a aquesta xifra perquè el nou equip de govern no tingui "dependències polítiques". Segons Trias, la seva política de convertir l'Ajuntament de Barcelona en "la casa de tots" farà girar com un mitjó una dinàmica del PSC de "lideratges autoritaris". "Els lideratges del futur consisteixen a donar la mà a la gent, amb complicitat, i per mostrar-nos al món com el que som: la capital de Catalunya i de la catalanitat", va apuntar, abans d'enfilar l'última part del seu discurs, en què va adreçar-se a Jordi Pujol per donar-li "infinites gràcies" i dir-li: "El que sóc és gràcies a tu". Per acabar també estenent la mà, Trias va escollir els mateixos versos de la primera vegada en què es va presentar, Dóna'm la mà , de Martí i Pol.

La fi de la travessia del desert

Com si l'Ajuntament de Barcelona fos l'última etapa d'una llarga travessia del desert, el president de la Generalitat, Artur Mas, ja va felicitar per avançat el candidat amb un "t'ho has guanyat" i, en un to més seriós, va desitjar que amb CiU a les dues bandes de la plaça Sant Jaume: "Puguem anar de bracet per aixecar aquesta situació complicada" de crisi econòmica. "Junts trobarem aquesta sortida perquè la suma de la força de Barcelona com a capital i de Catalunya com a nació ens fa invencibles", va concloure.

A Duran i Lleida i a Jordi Pujol els va tocar el paper de teloners, amb la intervenció més curta, i mentre l'un es va dedicar gairebé en exclusiva a atacar el PSC, el segon va preferir mantenir una conversa amb el candidat... davant de més de mil persones. Duran, jugant amb el tremolor de mans característic i assumit de l'alcaldable, va advertir que "a Hereu li tremolen la cadira i les cames en seguretat". "A Trias no li tremolarà el pols en seguretat", va assegurar. Pujol també va estirar el fil de la crítica al PSC però per definir Trias com un dels pilars de l'estat del benestar que CiU va desplegar a la Generalitat.

stats