LES ELECCIONS MUNICIPALS A BARCELONA
Crònica 19/01/2011

Trias burxa el PSC a l'únic feu que se li resisteix

La precampanya de les eleccions municipals a l'Ajuntament de Barcelona, sense comptar el llançament del candidat, va començar a ahir a Nou Barris. Però només per a CiU. El PSC ultima les primàries.

Albert Balanzà
2 min
Xavier Trias ahir flanquejat per dos dirigents veïnals de Nou Barris.

Barcelona.L'equip de Xavier Trias no està disposat a esperar ni un minut que el PSC decideixi qui serà el seu candidat a l'alcaldia de Barcelona i ha posat des d'aquesta setmana la cinquena marxa a la precampanya, que oficialment va començar dijous passat amb la conferència de Xavier Trias a l'auditori ONCE. Com que no va agradar gens que la posada de llarg de Trias quedés contraprogramada pel llançament de Montserrat Tura com a candidata a les primàries, ahir la federació nacionalista va aprofitar per contraatacar i burxar en la ferida dels socialistes en l'únic districte de la ciutat que encara el 28-M es va resistir a l'onada convergent.

Trias, ja a la porta del Centro Cultural Andaluz y Artístico Manuel de Falla, que és al carrer Mas Duran, ja posava èmfasi a tothom que el volgués escoltar en "els que es barallen", en referència a Hereu i Tura, i en el seu discurs es va entretenir a denunciar la "falta de lideratge" a l'Ajuntament amb un projecte "que fa anys que no va". "El PSC sembla que s'esberla", va concloure satisfet. Només va estendre la mà a la resta de forces quan va recordar la seva idea de "govern col·legiat" i coresponsable "amb més d'un partit": "I no em refereixo a Unió".

Han passat dotze anys des que el 1999 el PSC va celebrar l'únic procés de primàries, tot i que a Barcelona, on es presentaven Joan Clos i Ramon Martínez Fraile, no es va arribar a votar. Però aquelles eleccions són amargament recordades per CiU: va perdre en nou dels deu districtes de la ciutat i va tocar fons amb Joaquim Molins, que amb deu escons va veure com el PSC li duplicava vots, percentatge i escons. Les coses, però, han canviat tant que CiU va guanyar el 28-N per aquests mateixos resultats: en nou de deu districtes. I només Nou Barris se li va resistir per tres punts percentuals i dos mil vots.

Com timbalers del Bruc

Nou Barris i CiU, doncs, no és la primera associació d'idees que a qualsevol li pot venir al cap. Per això el regidor Antoni Vives en un vídeo previ va assegurar que els militants de la federació nacionalista se sentien al barri "com el timbaler del Bruc" però Trias no es va rendir i, una mica més tard, va buidar el pap. "N'estic tip que diguin que tothom vota socialistes a Nou Barris; això no és cert. Vull que em votin a mi perquè Nou Barris per a mi serà una prioritat", va assegurar.

Ahir, a l'altra banda de la trinxera, Hereu i Tura van tenir un dia de negociació interna en què van acordar la celebració d'almenys un cara a cara per confrontar idees i propostes un cop comenci la campanya interna de primàries, el 4 de febrer. La federació de Barcelona ciutat farà enviaments de material de propaganda dels dos candidats als militants i simpatitzants censats i els proporcionarà infraestructura material.

stats