ELECCIONS MUNICIPALS 2011
Crònica 13/04/2011

Trias canviarà la reforma de Glòries, Sagrera i Diagonal

Ara fa un mes el candidat de CiU va presentar la seva aposta per regenerar Barcelona a la Universitat de Colúmbia de Nova York. Ahir ho va fer al Poblenou, i va donar pistes de les primeres actuacions.

Albert Balanzà
2 min
Trias canviarà la reforma de Glòries, Sagrera i Diagonal

Barcelona.Projectes defectuosos com la plaça de les Glòries o l'espai del Fòrum de les Cultures, que encara s'han de culminar en la urbanització com l'estació de la Sagrera o que s'han d'abordar d'una altra manera com la Diagonal, unint el Trambaix i el Trambesòs per l'Eixample, seran les prioritats de mandat de Xavier Trias, l'alcaldable de CiU a Barcelona, si guanya les eleccions municipals del 22-M.

Trias, que es va despatxar així de clar en la presentació del seu programa d'urbanisme i infraestructures a la seu de l'Institut d'Arquitectura Avançada (IAAC), va defensar aquestes prioritats immediates al costat d'un plantejament de llarg abast "potser provocador i innovador" que inclou fer nous barris al Morrot, revitalitzar zones industrials com la Verneda, suburbials com Torre Baró o estudiantils com Zona Universitària i fins i tot recuperar estructures agrícoles a Collserola.

L'endemà de guanyar les eleccions, en cas de poder formar govern, l'alcaldable de CiU té previst obrir-se a la "col·laboració amb gent de sensibilitats diferents", asseure's amb els veïns i elaborar acords de partenariat publicoprivat per fer factibles amb l'estil CiU aquests punts de la ciutat en els quals "cal tornar a tirar a terra les muralles". De Glòries en va posar com a exemple la retirada del tambor però també la integració del verd i dels equipaments al barri, de la Sagrera en va plantejar la redefinició de les connexions nord-sud "com ja les va pensar Cerdà i sense que l'edifici de Gehry sigui impossible", i de la Diagonal en va assegurar una redistribució d'espais sense grans reformes amb el tramvia per dins de l'Eixample.

Trias, que va ser acompanyat en la seva intervenció pel director de l'IAAC, Vicent Guallart, i a les primeres files com a oients pel president d'Abertis i del Cercle d'Economia, Salvador Alemany, i pel catedràtic de l'Escola d'Arquitectura Carles Ferrater, també va situar com a prioritaris a curt termini la regeneració energètica de la ciutat perquè Barcelona passi "de consumir recursos a produir recursos" a través de cobertes solars, calefacció de barri, reciclatge d'aigua i ús de cotxes i motos elèctrics.

stats