LA CURSA MUNICIPAL BARCELONINA Crònica
Crònica 04/03/2011

Trias vol una gestió coordinada del port, el Prat i la Zona Franca

Albert Balanzà
2 min
El port de Barcelona, una zona econòmica estratègica per a la gestió de les infrastructures de la ciutat.

Enviat especial a nova yorkL'alcaldable de CiU a Barcelona, Xavier Trias, va dedicar la segona jornada de la seva visita oficial a Nova York a la recuperació econòmica de Barcelona, que tindria com a propostes de base models que s'apliquen als EUA. La doble proposta de Trias, aplicable en cas que arribi a governar la ciutat, busca una gestió coordinada del pol econòmic que formen el port de Barcelona, l'aeroport i el Consorci de la Zona Franca, i alhora, sense tenir-hi una vinculació directa, planteja una oficina de captació d'inversió de mercats mundials en col·laboració amb la Borsa de Nova York.

La primera proposta, segons Trias, parteix de la base que el creixement del port, el futur de gestió de l'aeroport i el marge d'endeutament que té la Zona Franca són potencials desaprofitats i que una coordinació tindria un impacte "revolucionari" per a Barcelona. "Ara aquesta estreta col·laboració no existeix", va assegurar. De moment, i d'acord amb la idea plantejada dimecres de lligar el port amb la Zona Franca amb un nou barri al Morrot, la delegació catalana va signar ahir un preacord per establir un grup de treball que desenvolupi el projecte, anomenat Blau@-Ictinea, per fer créixer la ciutat i alhora aplicar una gestió d'interessos comuns que a Nova York i a Nova Jersey implica dos ports, cinc aeroports, autopistes de peatge, ponts, túnels, ferrocarrils i metro. A la reunió a l'Autoritat Portuària de Nova York i Nova Jersey, a la qual va assistir el director executiu de l'ens, Christopher Ward, es va analitzar una possible col·laboració entre Nova York i Barcelona sobre el transport de mercaderies i persones per identificar les coincidències entre les dues ciutats.

L'alcaldable va visitar el parquet de la New York Stock Exchange, d'on va extreure "una bona predisposició" del vicepresident de la Borsa, Jeff Eubank, davant la proposta de crear a Barcelona una oficina de captació que es beneficiï d'inversors del parquet novaiorquès. "La relació que hem establert té l'objectiu de vendre aquí, al pol d'atracció més gran de capitals del món, el producte Barcelona", va concloure Trias.

La delegació tanca avui la visita a Boston, on farà propostes sanitàries i energètiques.

stats