Crònica 19/07/2011

Trias insta les entitats socials a influir en els pressupostos

Albert Balanzà
2 min
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias.

Barcelona.L'Ajuntament de Barcelona tindrà en compte les prioritats del tercer sector en l'elaboració dels pressupostos municipals per al 2012, sempre d'acord amb les partides de què acabi disposant segons el pla de treball que ahir l'alcalde, Xavier Trias, i l'anomenada Taula d'Entitats van començar a desplegar. La reunió, que va durar dues hores, va comptar amb la participació de representants d'una trentena d'associacions de la ciutat, d'una banda, i amb una delegació municipal al màxim nivell encapçalada per Trias, la quarta tinent d'alcalde de Serveis Socials, Maite Fandos, i el gerent de Qualitat de Vida, Àngel Miret.

Les dues parts, en compareixença prèvia, van mostrar sintonia en el desplegament de serveis socials municipals en col·laboració amb les entitats, de manera que Barcelona sigui "més inclusiva i més participativa", tal com va apuntar la portaveu de la Taula del Tercer Sector, Àngels Guiteras, i en la línia del que fa dos anys ja va signar l'Ajuntament amb aquestes entitats. Ahir, entre els punts en què el tercer sector i el nou equip van coincidir hi ha la substitució de subvencions anuals per convenis plurianuals i el repartiment de competències publicoprivades per al foment de l'ocupació. Trias va afegir en aquest sentit que la lluita contra la crisi va lligada "a la resposta a la crisi social i a la lluita contra la pobresa". Fonts municipals també van remarcar la posada en comú amb el tercer sector dels treballs que Miret ha fet amb un centenar de representants en els últims mesos, a títol individual, a la web www.triastercersector.org .

Fonts de les entitats, després de la reunió, van explicar que el nou equip de govern ara estava "molt més preparat" i que l'Ajuntament i la Taula s'han emplaçat a fer una nova reunió al setembre amb les prioritats per als pressupostos definides per part de les entitats i amb el treball previ municipal al Pla d'Acció Municipal ja engegat.

stats