EL NOU CARTIPÀS A BARCELONA
Crònica 18/06/2011

Trias fitxa Delort com a gerent de Seguretat

Albert Balanzà
2 min
Joan Delort amb Montilla i Saura i alts càrrecs dels Mossos en una imatge retrospectiva.

Barcelona.El futur alcalde de Barcelona, Xavier Trias, incorporarà el pròxim 1 de juliol Joan Delort, exsecretari de Seguretat de la Generalitat amb Montserrat Tura i Joan Saura i exdirector del Servei Català de Trànsit amb Xavier Pomés, com a gerent de seguretat del nou govern municipal a Barcelona. Delort, que fins ara desenvolupava funcions d'assessor del departament d'Interior sota les ordres de Felip Puig, serà el càrrec tècnic més alt de l'administració municipal que tindrà la responsabilitat de coordinar la seguretat a la capital catalana i substituirà a la pràctica el cap de la Guàrdia Urbana, Xavier Vilaró, si bé per a aquest càrrec l'estructura tècnica no està tancada.

El primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, serà l'equivalent polític de Delort en l'estructura doble de govern que està ultimant Trias, amb un gerent per a cadascuna de les grans àrees polítiques a l'estil del que va conrear sobretot Pasqual Maragall quan era alcalde. Fonts de CiU han explicat que el nomenament de Delort és una aposta de Trias per confiar el càrrec de gerent de seguretat en "una de les persones que té més experiència en seguretat de Catalunya". Delort, en aquest sentit, té una de les trajectòries més llargues com a responsable de seguretat després que s'iniciés a les policies locals de Sant Feliu de Llobregat i a Girona fins que va fitxar pel govern de la Generalitat amb Pomés i va ser nomenat subdirector de coordinació de policies locals. Després de ser director del Servei Català de Trànsit, Delort va centrar-se de nou en tasques policials en tant que secretari de Seguretat fins que també va assumir la direcció de la policia per la dimissió de Rafael Olmos pel polèmic episodi de les càrregues contra els anti-Bolonya.

Amb aquest currículum, un dels primers encàrrecs que rebrà Delort serà la reforma del funcionament i de l'estructura de la Guàrdia Urbana i la culminació de la coordinació entre aquesta i la resta de policies locals de Catalunya amb els Mossos d'Esquadra.

stats