JORNADA TRÀGICA
Crònica 28/01/2012

Triple crim a l'Eixample de BCN

Lligats i assassinats amb acarnissament. Els Mossos d'Esquadra busquen l'autor del triple homicidi d'una parella d'avis i la seva néta de 16 anys en un pis de l'Eixample de Barcelona.

Laura Díaz-roig
2 min

BARCELONA.Passava de les cinc de la tarda d'ahir quan els Mossos van acordonar el número 287 del carrer Sardenya de Barcelona. Cap veí havia vist res, però a la segona planta s'acabava de cometre un triple crim. Un matrimoni d'uns vuitanta anys i una noia de setze, segons les primeres informacions, van ser lligats i assassinats amb acarnissament. Els Mossos treballen amb diverses hipòtesis, tot i que pren força la participació d'una quarta persona. Les informacions es van anar fent públiques amb comptagotes durant la tarda i el vespre, i la policia, que va mantenir un fort hermetisme al voltant del cas, només va confirmar oficialment les tres morts. El jutge de guàrdia del jutjat d'instrucció número 27 de Barcelona va decretar secret de sumari després d'arribar al lloc del crim. Algunes fonts apunten que els cossos els hauria trobat una de les filles del matrimoni i tia de la noia i que els Mossos haurien quedat sorpresos de la brutalitat del crim.

Recerca als contenidors

Els equips de la policia científica van treballar al pis, situat en ple Eixample -a la confluència dels carrers Mallorca i Sardenya, molt a prop de la Sagrada Família-, durant tota la tarda per poder identificar els autors del crim. Altres efectius dels Mossos i de la Guàrdia Urbana van tallar el carrer per evitar acumulacions de gent i van registrar minuciosament els contenidors i papereres dels voltants buscant pistes per aclarir els fets.

L'expectació al barri va anar creixent amb les hores i els veïns van explicar que els crits en aquell pis eren "molt habituals". Un d'ells, que vivia porta amb porta amb les víctimes, va explicar que havia denunciat diverses vegades als Mossos els maltractaments verbals de la noia cap als seus avis, que els insultava i els demanava diners. Una versió que una altra de les veïnes va confirmar, tot i que ella no ho va arribar a denunciar mai. Algunes de les seves companyes d'escola van explicar que la noia havia deixat l'ESO i estudiava programes de qualificació professional inicial (PQPI), previst per als joves que no volen cursar l'educació secundària. La noia vivia des de feia molts anys amb els seus avis, que l'havien criat, segons els comerciants del barri. De fet, la farmacèutica va explicar que poc després del crim, sobre les set de la tarda, la mare de la noia i filla del matrimoni va arribar al pis alertada pels Mossos d'Esquadra. "L'he vist al bar de davant, amb la seva actual parella i envoltada de mossos", va explicar.

14 morts violentes en 27 dies

Aquestes tres víctimes se sumen a les 11 morts violentes des que ha començat l'any: en els últims 27 dies han mort 14 persones. Aquesta mateixa setmana, el departament d'Interior va presentar el balanç delictiu del 2011, segons el qual els homicidis van disminuir un 20%. Segons el balanç d'Interior, la ràtio d'homicidis per cada 100.000 habitants a Catalunya és d'1,02 per sota de la d'Espanya (1,2) i de països europeus com el Regne Unit o França.

stats