INFÀNCIA
Crònica 14/01/2012

Troben un nadó abandonat al mig del carrer a Sant Pere Pescador

Ara
2 min
La sergent Núria Benito al lloc on va trobar el nadó.

SANT PERE PESCADOREls Mossos d'Esquadra busquen els pares d'un nadó d'uns deu dies que dijous al vespre va aparèixer abandonat, dins una caixa de cartró, a Sant Pere Pescador, a l'Alt Empordà. La criatura era al costat d'un contenidor, prop de la zona on es fa el mercat setmanal. El nadó, que és de raça blanca i té els cabells rossos, estava embolicat amb dues mantes i portava una caçadora. Una trucada anònima d'una dona va alertar la policia, que va localitzar el nadó en bon estat de salut. El nen, que està ingressat a l'Hospital de Figueres, portava el cordó umbilical lligat amb un cordill.

La sergent dels Mossos d'Esquadra Núria Benito va ser qui va localitzar el nadó. "Vam veure una caixa de cartró enganxada a un dels contenidors quan vam baixar del cotxe patrulla; jo la vaig enfocar amb la llanterna i vaig veure una carona", va relatar la sergent a l'ACN. "Quan el vaig tocar estava molt fred i tenia els ulls tancats; el vaig agafar i el vaig portar dins el cotxe patrulla, amb la calefacció, per veure si li pujava la temperatura", va afegir Benito.

Immediatament va arribar una ambulància del SEM al lloc i els efectius dels Mossos hi van portar el nadó. "Quan el vam pujar, ja vam veure com obria els ulls", explica Benito. L'ambulància va portar el nen fins a l'Hospital de Figueres, on encara està ingressat amb una petita infecció a la zona del cordó umbilical. Des del centre hospitalari ja s'ha posat nom al nadó: la criatura es diu Jan i quan rebi l'alta ja tindrà una família d'acollida. "Es van posar en marxa els protocols d'actuació i ja tenim a punt una família acollidora ", va precisar el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries.

stats