En breu
Crònica 04/04/2012

Turquia acusa l'ONU de ser còmplice de la repressió a Síria

1 min
Turquia acusa l'ONU de ser còmplice de
 La repressió a Síria

Suport "indirecte" a Al-Assad

El primer ministre turc, Recep Tayyip Erdogan, va acusar ahir el Consell de Seguretat de l'ONU de donar suport indirectament a la repressió del poble sirià pel seu fracàs en adoptar una posició unitària pel que fa a la situació a Síria. "Mantenir-se al marge amb les mans i les armes lligades mentre el poble sirià s'està morint cada dia és donar suport a l'opressió", va dir Erdogan a membres del seu partit.

A l'espera d'una nova missió de pau

Però els passos de les Nacions Unides són lents i ahir va haver-hi nous enfrontaments entre exèrcit i rebels al nord i bombardejos del règim en dues ciutats. Després de l'anunci d'un acord d'alto el foc per al 10 d'abril, està previst que en les pròximes hores desembarqui una missió de pau de l'ONU a Damasc per preparar el terreny per a la treva. Reiterant la necessitat d'un alto el foc de dues hores al dia, el president del Comitè Internacional de la Creu Roja es va reunir ahir amb alts càrrecs a la capital.

El tiet de Baixar: "No durarà gaire més"

Segons l'oncle de Baixar, però, no seran necessàries tantes negociacions. Per Rifaat al-Assad, que viu exiliat des que va intentar sense èxit usurpar el poder al seu germà Hafez als anys 80, el president sirià no resistirà gaire més temps al poder. En una entrevista a la BBC, va assegurar ahir que el nivell de violència als carrers és massa gran perquè Baixar sobrevisqui. "Els problemes són ja generals a tot Síria, no crec que pugui mantenir-se al poder", va dir.

stats