EL PAPER DEL PP A LES INSTITUCIONS
Crònica 28/07/2011

Twitter bull acusant de racista la cap de Cultura a la Diputació

Albert Balanzà
2 min
La nova cap de Cultura de la Diputació de Barcelona, Mònica Querol, en un acte a Rubí.

Quan el PP va entrar pocs dies abans de la constitució de la Diputació a les dependències de la rambla de Catalunya tots els treballadors es van endur una profunda sorpresa: Alberto Fernández Díaz, el nou vicepresident primer, va causar una grata impressió, va saludar un per un tots els empleats, planta per planta, i va endur-se almenys el benefici del dubte dels que pensaven que, amb el pacte CiU-PP, arribava el dimoni.

Aquell dia Fernández Díaz anava acompanyat d'un equip reduït en el qual no hi havia Mònica Querol, la dirigent popular de Rubí, filla de l'històric vidalquadrista Armand Querol, que ha estat designada nova responsable de Cultura de la Diputació i que no ha amagat uns comentaris racistes que ahir ja van circular de manera fervorosa a través de les xarxes socials. Querol, que es va presentar a les eleccions municipals anteriors de Rubí amb el mateix lema que Plataforma per Catalunya, "Primer, els de casa", va ocupar des de primera hora del matí el timeline de Twitter amb comentaris despectius de nombrosos usuaris. El seu blog està encapçalat per una màxima: "Cap rubinenc que ho necessiti no es quedarà sense ajudes socials. Primer, els de casa!".

Un pastís de 60 milions

Querol gestionarà uns 60 milions d'euros del pressupost de la Diputació, fet que representa aproximadament una desena part dels recursos, i s'encarregarà de la xarxa de biblioteques, dels museus locals, els arxius municipals i la difusió teatral. També queda sota el seu comandament l'Institut del Teatre i el Palau Güell i participa en la gestió del Museu Marítim i del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

Ahir, al costat dels comentaris de denúncia pels comentaris racistes de la nova cap de Cultura de la Diputació s'esmentava un post seu del 29 de setembre del 2009 titulat Árabe sí, espanyol no , en el qual Querol criticava uns fullets "als comerços de la ciutat bilingües; àrab i català". "És que a Rubí no hi ha comerços de parla castellana? El comerç de Rubí necessita positivisme, reactivació i que el mimin, no comunicats en una llengua estranya que ni entenen, ni estan obligats a fer servir", apuntava, en referència a l'àrab.

Ara fa uns dies, el diputat de SI, Toni Strubell, ja va apuntar al seu compte de Twitter que "confiar el departament de Cultura al PP a la Diputació de Barcelona, com ha fet CiU, és com regalar benzina a un piròman a les Alberes". Ahir a les opinions d'una dotzena de tuitaires s'hi afegia, amb el hastag #stopfeixisme, el cap de llista de la CUP de Barcelona, Xavier Monge. Fonts del Partit Popular van treure ferro a aquests escrits de Querol, que actualment està de vacances i dimarts no va participar en el primer ple de la Diputació, en el qual es va aprovar el nou cartipàs.

stats