DECISIÓ JUDICIAL
Crònica 12/03/2011

Twitter haurà d'informar sobre Wikileaks

Redacció
1 min

Una jutge federal americana va decidir ahir que Twitter haurà de donar informació sobre les persones en contacte amb Wikileaks, tal com li havia demanat l'administració de Barack Obama. La jutge va refusar anul·lar la petició de l'administració a Twitter, que es negava a donar informació sobre els comptes de la parlamentària islandesa Brigitta Jonsdottir, l'investigador en informàtica nord-americà Jacob Appelbaum i el col·laborador holandès de Wikileaks Rop Gonggrijp.

La jutge va considerar que la creença per part de Twitter que Obama està elaborant un mapa de les associacions que viola la llei de llibertat d'expressió no està fonamentada. "L'ordre no té la intenció de vigilar o controlar el contingut dels missatges o el nom dels que els segueixen", va insistir la jutge, segons France Press. A més, va considerar que l'ordre no és incompatible amb respectar la privacitat.

Barack Obama també va afirmar ahir que el tracte que es dóna a Bradley Manning, el soldat americà sospitós d'haver filtrat milers de documents, és just. El president americà va dir que està retingut "en condicions apropiades i d'acord amb els estàndards", però no ha volgut entrar en més detalls.

Diverses organitzacions de drets humans, com Amnistia Internacional, han criticat les condicions de la detenció de Manning, confinat 23 hores al dia en una cel·la quasi sense mobiliari, coixins, llençols ni objectes personals.

Les denúncies han fet que un relator especial de l'ONU sobre tortures hagi presentat al departament d'Estat una petició formal dels detalls sobre el tractament que està rebent Manning. El departament d'Estat ha confirmat que està preparant una resposta formal.

stats