GOVERNANÇA
Crònica 07/06/2011

La Unió Europea vol un seient únic al Fons Monetari Internacional

Esther Moix
1 min
Olli Rehn creu que Europa ha aconseguit contenir la crisi.

Estrasburg.El comissari europeu d'Economia, Olli Rehn, va demanar ahir reformes al Fons Monetari Internacional perquè la Unió Europea hi tingui un seient únic. D'aquesta manera, "es guanyaria en governança econòmica europea" i quedaria més espai perquè els països emergents "tinguin més representativitat i més veu" dins de l'FMI. Rehn, a més, va opinar que la candidata "més capacitada" per succeir el director gerent, Dominique Strauss-Kahn, és la francesa Christine Lagarde.

El comissari també va voler defensar els plans de rescat de l'eurozona i va afirmar que la UE "ha sabut contenir la crisi del deute sobirà". Rehn va aprofitar per treure pit i va afirmar que Europa "no ha patit cap caiguda de l'estil Lehman Brothers al seu territori".

La cooperació entre la UE, l'FMI i el Banc Central Europeu en els programes d'ajut per a les economies rescatades és "excel·lent", va dir Rehn."La sintonia sembla òbvia però podria no haver-ho estat tenint en compte que són tres institucions amb tres filosofies diferents", va puntualitzar. L'últim exemple de la feina en comú es va fer realitat divendres a Luxemburg quan es va donar llum verda a l'últim tram del primer rescat per Grècia (12.000 milions d'euros) després que Atenes acceptés aprovar noves mesures d'austeritat.

stats