INFORMACIÓ CONTRA L'EUROESCEPTICISME
Crònica 14/10/2011

La Unió Europea s'explica amb un nou museu a Brussel·les

Marc Vidal
1 min
El president de l'Eurocambra presentant el nou museu.

Brussel·les.Europa ja té el seu museu. Ara que trontollen els fonaments del projecte que aplega sota una mateixa bandera 500 milions de persones, el Parlament Europeu creu que és el moment idoni per recordar el com i el perquè de la construcció d'aquesta casa comuna, nascuda com a resposta a dues guerres mundials que van devastar el continent.

A l'edifici de l'Eurocambra de Brussel·les avui obre les portes un espai obert al públic anomenat Parlamentarium, que, en poc més de 5.000 metres quadrats, repassa com va néixer la Unió i quins passos ha fet en el seu mig segle de vida.

El Parlamentarium, que obrirà els set dies de la setmana i és d'accés gratuït, està cridat a convertir-se en una nova atracció turística en una ciutat coneguda arreu del món per acollir la seu de les institucions europees que fins ara eren inaccessibles a les visites dels ciutadans encuriosits.

Aquest nou espai museístic, que ha costat 21 milions d'euros, espera acollir cada any 450.000 visitants i ha hagut de fer mans i mànigues per fer-se entendre en les 23 llengües oficials que habitualment es poden fer servir a l'Eurocambra. Per aconseguir-ho, als visitants se'ls entrega un aparell tàctil dissenyat especialment per a aquest centre que, en contacte amb els expositors, mostra les explicacions en l'idioma que es desitgi

I així es recorre des de la zona dedicada a l'Europa sense fronteres fins a una rèplica de l'hemicicle d'Estrasburg recreat gràcies a un espectacular audiovisual projectat sobre una gran paret circular. Tota una experiència real per entendre una mica més el laberíntic procés de decisió a la Unió Europea.

stats