Crònica 29/04/2011

Unnim demanarà 400 milions a l'Estat si no es fusiona amb altres caixes

Toni Garganté
1 min

Barcelona.Unnim ha aprovat demanar 400 milions a l'Estat per aconseguir el nivell del 10% de capital de màxima qualitat que demana el Banc d'Espanya, en cas que no prosperi cap de les negociacions per fusionar-se amb d'altres caixes. L'entitat ha fet arribar al banc regulador els plans de reestructuració.

La prioritat de la caixa que presideix Jaume Ribera passa per incloure's en alguna de les altres fusions en marxa, tot i que fins ara no ha arribat a cap concreció. La segona opció se centra a aconseguir els esmentats 400 milions a través del Fons de Reestructuració Ordenada de la Banca (FROB), que es convertiria en accionista en el marc de la transformació d'Unnim en un banc. De manera addicional, hi afegiria 200 milions més, ja demanats al FROB, però amb la fórmula d'un préstec, que inclou una emissió de preferents. Aquestes xifres són aproximades, perquè la quantitat total que necessita Unnim arriba als 568 milions. El consell d'administració de l'entitat ha convocat assemblea el 26 de maig.

D'altra banda, un portaveu de CatalunyaCaixa va assegurar que no hi ha hagut variacions en el seu pla de capitalització, que contempla captar 1.718 milions. En principi, la intenció consisteix a demanar aquesta quantitat al FROB, però tampoc es descarta aconseguir-ne una part a través d'un soci o amb la participació dels clients i treballadors.

El Banc d'Espanya també revisarà a partir de demà els tests de solvència entregats pels 25 grups financers -set bancs i 18 caixes- espanyols que se sotmetran a aquesta mena d'examen que es farà el mes de juny, segons informa Efe. Aquestes dades es remetran avui mateix a l'European Banking Authority (EBA), que les revisarà.

stats