CORRUPCIÓ A L'ENTORN DEL REI
Crònica 31/12/2011

Urdangarin es va oferir a Matas a través d'un amic de la infanta

Enric Borràs
1 min
Urdangarin declararà davant  el jutge el 6 de febrer.

PALMAEl gendre del rei, Iñaki Urdangarin, va oferir els seus serveis per primer cop al llavors president de les Balears, Jaume Matas (PP), a través d'un amic íntim de la infanta Cristina. Es tracta de qui va ser director general d'Esports del govern Matas, Josep Lluís Ballester, més conegut com a Pepote, han confirmat fonts relacionades amb el cas.

Pepote Ballester era amic de la infanta des de l'adolescència. Campió de vela i medalla d'or als Jocs Olímpics d'Atlanta, va ser instructor i company de tripulació de la filla del rei. Ballester va facilitar a Urdangarin que pogués negociar amb el president Matas. L'exdirector general d'Esports ja està imputat en altres peces del cas Palma Arena i ha declarat en el cas Urdangarin, segons consta al sumari del cas. A partir d'aquí va començar la relació entre Matas i Urdangarin, que va desembocar en dos Illes Balears Forum que van costar 2,3 milions d'euros, entre altres acords.

Ahir l'advocat del gendre del rei, Mario Pascual Vives, es va personar al jutjat d'instrucció 3 de Palma en representació d'Urdangarin en la causa per la qual el duc de Palma va ser imputat i citat a declarar el 6 de febrer sobre els negocis pels quals va cobrar fons públics del Govern Balear i la Generalitat valenciana. També s'hi va personar el procurador Antonio Buades en representació dels germans Marco Antonio i Miguel Tejeiro, imputats amb Urdangarin. Buades va demanar canviar el dia de declaració d'Urdangarin.

El president de la Generalitat valenciana, Alberto Fabra, va anunciar ahir que el seu govern es personarà en la causa contra Urdangarin si els serveis jurídics creuen que "s'han lesionat els interessos" del País Valencià.

stats