INDÚSTRIA
Crònica 24/06/2011

Vaga indefinida a Alstom contra els 390 acomiadaments

Elena Freixa
1 min

Barcelona.La multinacional alemanya Alstom va presentar ahir a la Generalitat l'expedient per acomiadar 390 treballadors, la meitat de la plantilla de la fàbrica de Santa Perpètua de Mogoda. El comitè d'empresa va anunciar una vaga indefinida per protestar contra una retallada "totalment injustificada". Van recordar que els treballadors ja estaven afectats per dos expedients de suspensió i reducció de jornada que tenen vigència fins a mitjans de l'any que ve per fer front a la caiguda de les comandes. Els sindicats van exigir a Alstom que aclareixi l'estratègia de continuïtat a Catalunya.

Amb el mateix objectiu de conèixer els plans de futur de la multinacional, el president del Govern, Artur Mas, ha convocat el màxim responsable d'Alstom a una reunió. El president de l'empresa, Patrick Kron, es trobarà amb Mas i amb els consellers d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, i de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, en les dues pròximes setmanes.

Alstom justifica la retallada a Santa Perpètua, on es fabriquen trens, per la forta davallada de l'activitat. Els sindicats rebaten que l'ERO temporal pactat permet ajustar a la baixa un 70% la jornada.

stats