80È ANIVERSARI DEL PARTIT
Crònica 20/03/2011

Veus d'ERC reclamen amb insistència Una coalició independentista per al 2012

Oriol March
2 min
Dirigents actuals i històrics d'ERC van celebrar ahir el vuitantè aniversari d'ERC al Foment Republicà de Sants.

Barcelona.Si divendres Joan Puigcercós, president d'ERC, insinuava que de cara a les eleccions espanyoles del 2012 seria convenient formar una coalició de forces independentistes, ahir Heribert Barrera, històric dels republicans i expresident del Parlament, va fer la mateixa formulació, però sense embuts. "Les eleccions de l'any que ve són tan cabdals com les del 1931 -que van acabar amb la proclamació de la República-, i és per això que és necessària una aliança independentista per participar als comicis del 2012", va assegurar Barrera.

El cert és que en els últims mesos ja han aparegut diverses veus que aposten per aquesta fórmula. Oriol Junqueras, per exemple, advocava en una entrevista a l'ARA per una coalició més àmplia, que també donés cabuda a CiU i ICV-EUiA. La coalició que formen ERC, la Democràcia Catalana de Joan Laporta i Reagrupament a Barcelona és el primer exemple visible d'una fórmula que no és ben vista per tot el partit. "Ara no és hora de pensar en unions per al 2012: primer vénen les municipals i després el congrés", apuntaven ahir fonts de l'executiva republicana, que també té en compte que el rumb de partit serà un o altre en funció de quina en sigui la cúpula resultant.

Primera estació, municipals

En tot cas, la hipotètica coalició independentista per al 2012 passarà la primera prova de foc a Barcelona. De l'èxit que obtingui en dependrà la continuïtat de la unió entre els tres partits, que també agrada a Joan Carretero, líder de Reagrupament, formació que ha teixit 10 llistes amb ERC per a les municipals.

Amb la vista posada al 22-M, els republicans van fer el primer acte per commemorar els vuitanta anys del partit. I van ser els històrics, com Barrera o Víctor Torres, els qui van marcar el pas. De Carod-Rovira, ni rastre.

stats