CONGRÉS DEMOCRISTIÀ
Crònica 15/04/2012

Vila d'Abadal ja es planteja fer oposició a Duran a llarg termini

O.m.
1 min
Josep Maria Vila d'Abadal amb companys de la candidatura.

BARCELONAGuanyar un congrés d'Unió amb la direcció en contra és una tasca difícil i per això Josep Maria Vila d'Abadal ja es planteja fer oposició a llarg termini dins del partit democristià en cas que surti derrotat al pròxim congrés de la formació, en què s'enfrontarà a Josep A. Duran i Lleida pel lideratge del partit. "Avui [per ahir] comença la marató, que no s'acaba en aquest conclave", va resumir Vila d'Abadal.

Davant el número 4 del carrer Rivadeneyra de Barcelona -lloc on es va fundar Unió ja fa 80 anys-, Vila d'Abadal va presentar oficialment la seva llista alternativa i es va proposar tres reptes per al partit: "Impulsar la regeneració democràtica interna, revisar la ideologia de la formació i recuperar la lluita per la sobirania catalana". Aquesta regeneració interna passa indefectiblement, segons ell, pel fet que Duran -que des del 1982 lidera el partit- deixi la presidència del comitè de govern. "És un gran polític i pot servir molt al país, però toca deixar pas internament", va voler remarcar.

L'alcalde de Vic ahir va insistir a denunciar les dificultats que la direcció del partit, que controla tots els ressorts de l'aparell, li ha posat per presentar la seva candidatura i va apuntar als successius consells nacionals democristians com el marc idoni per fer aquesta tasca d'oposició interna. "És l'escenari ideal per introduir noves idees al partit", va considerar Vila d'Abadal.

Unes idees que, segons va explicar ahir, haurien de passar per recuperar l'esperit fundacional d'Unió en l'àmbit nacional. "L'exemple més clar de fins on ens ha portat el projecte de les autonomies és que la Generalitat quasi no pot pagar les nòmines a causa de l'opressió espanyola", va concloure l'alcalde de Vic.

stats