INVERSIONS DEL GEGANT ASIÀTIC A ESPANYA
Crònica 13/04/2011

La Xina comprarà més deute i sanejarà les caixes

A.c.
1 min
Zapatero i Wen Jiabao durant la visita d'ahir.

Barcelona.Per segon cop aquest any, la Xina es va comprometre ahir a seguir apostant pel deute espanyol. Amb el seu pla Marshall particular, el primer ministre del gegant asiàtic, Wen Jiabao, va prometre a José Luis Rodríguez Zapatero que seguiria ampliant els 25.000 milions d'euros en deute espanyol -el 12% del total existent, que a principis del 2009 era aproximadament del 4%- que té el país.

Wen Jiabao no va donar detalls de la quantitat que pensa invertir en deute públic espanyol, ni tampoc si serà a curt, mitjà o llarg termini. En tot cas, l'interès de la segona economia mundial en les finances dels països europeus no s'acaba a Espanya. El gegant asiàtic també ha fet compres de deute de països com ara Grècia i Portugal.

A banda del deute, la Xina va reiterar el seu interès a invertir en la recapitalització de les caixes, una promesa ja esmentada en la visita que les autoritats xineses van fer a Espanya al gener. Més enllà de l'anunci, el primer ministre xinès no va concretar el volum d'inversió que preveu fer a les entitats financeres ni si s'interessa en alguna caixa en particular.

De la mateixa manera que la visita de les autoritats xineses a Espanya del gener va ser rebuda per un nodrit grup d'empresaris del país, Zapatero va aterrar ahir a la Xina amb representants d'algunes companyies i entitats financeres espanyoles com el Banco Santander, Gamesa, Grupo Mondragón, Nutrexpa, Indra i EADS.

La visita de Zapatero a la Xina també busca fomentar l'arribada de turistes xinesos. El govern vendrà la marca Espanya utilitzant cuiners de renom i equips de futbol.

stats