Crònica 13/04/2011

Xoc entre Leire Pajín i el conseller per les retallades

Joan Serra
2 min
La ministra de Sanitat, Leire Pajín, va criticar ahir les retallades.

Barcelona.A Boi Ruiz no paren de ploure-li comentaris crítics. A les queixes de sindicats, patronals i pacients s'hi va afegir ahir la ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat, Leire Pajín, que va enviar un dard enverinat al Govern. Aprofitant una visita a Catalunya, la ministra va afirmar que si hagués de triar "entre eliminar l'impost de successions o les retallades a sanitat, ho tindria molt clar". "Tots estem passant per moments difícils, però no tots els governs retallen el mateix", va dir Pajín en referència a la tisorada que aplicarà la Generalitat en matèria sanitària. El conseller de Salut no es va mossegar la llengua per respondre-li: "Estem preocupats pels 1.400 milions d'euros que el govern de Pajín s'ha oblidat de posar als nostres pressupostos. Si la senyora Pajín està preocupada per la sanitat catalana, ha d'estat disposada a parlar d'aquests milions".

Abans de la compareixença de Ruiz, la ministra va valorar el guió aplicat per la Generalitat. "Es poden prendre mesures d'estalvi i eficiència que permetin garantir que la sanitat pública mantingui els seus nivells de qualitat", va raonar Pajín, que va posar com a exemple la distribució de medicaments en envasos monodosi.

El PP fa un toc d'atenció

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, va advertir CiU que el seu partit "no podrà donar suport" a uns pressupostos que impliquin reduir els recursos destinats a la sanitat, i va exigir al Govern que paralitzi les retallades. Sánchez-Camacho va remarcar que el sistema sanitari públic és "intocable". Després que el PSC hagi descartat donar suport als comptes de la Generalitat per a l'any 2011, els populars són el grup amb més opcions per ajudar el Govern a tirar endavant els comptes.

stats