Crònica 21/05/2011

Zapatero admet que Espanya va estar a punt de demanar el rescat

Redacció
1 min
Zapatero admet que Espanya va estar a punt de demanar el rescat

BARCELONA.José Luis Rodríguez Zapatero va admetre ahir que Espanya va estar a un pas de demanar el rescat fa exactament un any. El maig del 2010, el Congrés va votar un pla d'austeritat que només va rebre els vots favorables del Partit Socialista i Convergència i Unió. "Fa un any ens hi jugàvem moltíssim", va explicar el president del govern espanyol. "Si no hagués tirat endavant, és molt probable que haguéssim hagut de demanar diners a les institucions europees", va declarar durant una entrevista a la SER.

D'altra banda, ahir la prima de risc d'Espanya (la diferència que es paga entre el deute espanyol i l'alemany) va tornar a pujar. La diferència amb els bons alemanys a 10 anys va ampliar-se des dels 228 punts fins als 242, el valor més elevat des de l'11 de gener.

Segons els experts, la proximitat de les eleccions municipals i autonòmiques ha despertat les suspicàcies d'alguns inversors, que temen que a partir de dilluns aflorin dèficits que fins ara les administracions ocultaven. Aquesta mateixa setmana, el Financial Times -un dels diaris més influents als mercats- va publicar un article alertant sobre la possibilitat que això passi. El debat sobre la reestructuració del deute grec també pot haver passat factura, segons els experts de Citi citats per Efe.

stats