GIRA ASIÀTICA
Crònica 16/04/2011

Zapatero dóna per fet que la Xina acabarà invertint a Espanya

Redacció
2 min
Zapatero creu que la visita a la Xina acabarà generant "fruits positius" per a l'economia.

BARCELONA.José Luis Rodríguez Zapatero va mostrar ahir el seu convenciment que la Xina acabarà invertint diners tant en el deute públic espanyol com en les caixes d'estalvis. El president espanyol està segur que els seus esforços per acostar-se al gegant asiàtic donaran "fruits positius" per a l'economia espanyola .

"Les paraules del govern de la Xina són paraules que es tradueixen sempre en fets", va dir Zapatero ahir en una roda de premsa a Boao, la Xina, segons informa Efe. Zapatero va participar a Boao en un dels principals fòrums econòmics de l'Àsia, i va posar així punt final al viatge que durant els últims dies ha fet pel continent.

Dimecres, la Moncloa va anunciar que la Xina invertiria uns 6.000 milions d'euros en les caixes espanyoles, gairebé la meitat dels diners que necessiten aquestes entitats. Però 24 hores després el govern asiàtic va matisar que la inversió no estava garantida. Amb les declaracions d'ahir, el president espanyol va voler treure importància a la rectificació xinesa perquè "el que compten són els fets i no les paraules".

"Hem cultivat la diplomàcia econòmica amb l'Àsia i està donant fruits, que són la base fonamental de la nostra economia", va dir Zapatero. "Si volem mantenir el caràcter d'Espanya com a economia forta, internacionalitzada i capaç de competir, hem de saber que Àsia és la prioritat, i en particular, la Xina".

Al fòrum de Boao, Zapatero va coincidir amb els líders dels denominats països BRICS (Brasil, Rússia, Índia, Xina i Sud-àfrica), que són els països que més creixen a l'economia mundial actualment.

Acusacions de mentider

El Partit Popular va acusar ahir Zapatero d'haver volgut "enganyar i mentir" com fa "sempre". La secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, va exigir al president espanyol que dimiteixi. "Ja n'hi ha prou de mentides, de frustrar esperances; ja n'hi ha prou, els ciutadans no s'ho mereixen", va proclamar De Cospedal.

stats