REFORMES ESTRUCTURALS
Crònica 12/05/2011

Zapatero canvia Oslo per la negociació col·lectiva

Miquel Codolar
1 min
El president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, al Congrés.

Madrid.Zapatero no ha viatjat a Oslo (Noruega), on avui i demà havia de participar en una trobada de líders progressistes europeus. Hi havia de defensar les reformes dutes a terme per l'Estat espanyol al costat del primer ministre grec, George Papandreu. La Moncloa va explicar ahir que el president espanyol ha decidit quedar-se per impulsar la negociació col·lectiva, una reforma que el govern espanyol preveia tenir totalment enllestida ja fa dos mesos.

Aquesta tarda es reunirà amb el president de la CEOE i els secretaris generals de CCOO i UGT amb l'objectiu de conèixer de primera mà l'estat de les negociacions i donar una empenta a la recta final de les converses entre els agents socials. Abans d'aquesta trobada els sindicats presentaran la seva proposta en una roda de premsa conjunta. La reunió es farà el mateix dia que ara fa un any Zapatero va anunciar les retallades del sou dels funcionaris i de les pensions.

Totes les parts confien arribar a un acord durant els propers dies, però no serà abans de les eleccions del 22 de maig, ja que si bé els sindicats ja han convocat els seus òrgans de direcció, la junta directiva de la CEOE no es reunirà fins al 25 de maig. Dos dies després hi ha consell de ministres i, tres dies després, el comitè federal del PSOE, un escenari que podria ser idoni per exhibir la reforma.

stats