Crònica 11/05/2011

Zapatero defensa la mort de Bin Laden al Congrés

Si hi ha un responsable de la mort d'Ossama bin Laden és ell mateix per la seva trajectòria "sanguinària". Ho va dir ahir el president Zapatero, tot i que l'hauria volgut veure als tribunals

Joan Rusiñol
2 min
Zapatero defensa la mort de Bin Laden al Congrés

Madrid.Tot i la polèmica creixent al voltant de la mort del terrorista més buscat per la comunitat internacional, el president del govern espanyol continua al costat de Barack Obama. José Luis Rodríguez Zapatero va tornar a defensar ahir l'assassinat d'Ossama bin Laden tot i que, tímidament, comencen a aparèixer les primeres contradiccions. A la sessió de control al Congrés, va admetre obertament que li hauria agradat que el líder d'Al-Qaida s'hagués assegut al banc dels acusats.

"És molt probable que el destí de Bin Laden se l'hagi buscat ell mateix, després de la seva sanguinària trajectòria", va afirmar Zapatero, alliberant de part de la responsabilitat l'administració Obama. El president del govern espanyol sap que l'actuació nord-americana incomoda part del seu electorat més progressista i per això va aprofitar una pregunta del diputat d'Esquerra Unida, Gaspar Llamazares, per argumentar la seva posició, que és, segons va dir, compartida per la majoria d'estats democràtics.

Contradiccions

"No el reconec", va sentenciar Llamazares. "El fi no justifica els mitjans i el terrorisme d'estat no és una forma legítima de lluita contra el terrorisme". Una posició que, per Zapatero, és minoritària, tot i que va provar de mantenir un discurs menys bel·ligerant que en un primer moment. Va admetre que "com a tot demòcrata" li hauria agradat que Bin Laden hagués pogut respondre davant de la justícia, tal com lamenta bona part de l'esquerra. Unes paraules que contrasten amb la posició de fermesa inequívoca que va expressar poc després de fer-se pública la notícia, quan es va limitar a considerar "la mort de Bin Laden un pas decisiu en la lluita contra el terrorisme internacional".

El PSOE va provar ahir de mantenir-se a la corda fluixa, donant suport a una actuació que "afavoreix la seguretat" i al mateix temps censurant les pràctiques de tortura. Un doble discurs que per Esquerra Unida no és vàlid perquè "fins i tot la guerra té normes".

stats