RESPOSTA A L'OFENSIVA
Crònica 25/01/2011

La reaparició d'Aznar fa revifar el front català contra el PP

S. González / M. Colomer
2 min
La reaparició d'Aznar fa revifar el front català contra el PP

Barcelona.Ningú irrita tant els partits catalanistes com l'expresident José María Aznar, qui, d'altra banda, sovint deixa anar alguna perla dedicada a Catalunya. Ara que ha reaparegut com l'agitador d'un PP que se sent fort perquè té les enquestes favorables per reconquerir la Moncloa el 2012, CiU, PSC, ERC i ICV-EUiA i Solidaritat van deplorar ahir tant l'exaltació recentralitzadora d'Aznar en la convenció del PP com les andanades de Javier Arenas contra la immersió lingüística de l'escola catalana, amb l'aval de la líder del PP català, Alicia Sánchez-Camacho. "Catalunya i el Govern patiran si el PP té majoria absoluta en les properes eleccions", va advertir el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, deixant ja entreveure quin serà el leitmotiv de la campanya de CiU a les generals.

"Aznar marca el ritme de la partitura del PP mentre que Rajoy hi va a remolc", va assegurar Duran, que va afegir que la clau és a Catalunya. El democristià va titllar de "trist i lamentable" que el candidat popular andalús "utilitzi Catalunya per guanyar les eleccions". Això sí, Duran va emmarcar l'ofensiva popular en un context electoral: "Les exaltacions del PP són calcades a les del 1996, abans de guanyar les eleccions. Però, en 24 hores, van passar de cridar " Pujol, enano, habla en castellano " a parlar català en la intimitat".

El vice-primer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, va reconèixer que està "preocupat" per "l'ofensiva del PP contra la immersió" i va instar el Govern a combatre-la amb "contundència". També la portaveu d'ICV, Laia Ortiz, va expressar la "consternació" per la utilització d'infants, "siguin catalans o andalusos", per fer un discurs "anticatalanista". Igualment, el portaveu d'ERC, Ignasi Llorente, va deplorar la "ignorància" d'Arenas, per recordar que, al marge dels orígens, tots els alumnes de Catalunya són catalans. En una línia semblant el diputat de Solidaritat Uriel Bertran va sentenciar: "A Catalunya no hi ha nens andalusos, sinó que són catalans".

stats