Cas de corrupció de mossos
Crònica 05/02/2011

Un acarament en la trama 'narco' no aclareix res

Marta Català
2 min

BarcelonaUn acarament entre dos imputats és una cosa poc habitual però pot resultar efectiva en cas que el jutge consideri que hi ha contradiccions. Així ho va estimar ahir el jutge Joaquim Aguirre, instructor del sumari del cas de suposada corrupció entre Mossos i traficants. El director d'anàlisi de l'oficina antifrau, Carles Quílez, imputat a la causa per suborn i revelació de secrets, va declarar ahir al matí davant del magistrat juntament amb un altre imputat, Manuel Carvajo, un confident de la policia molt important. Ambdós van protagonitzar un acarament. El jutge creu que Quílez va rebre un regal, en concret una moto, del confident a canvi de favors, cosa que es podria traduir en un suborn, segons el jutge (quan van passar els fets Quílez era un periodista). Però, en quines proves es basa? Existeix una conversa telefònica en què Carvajo insinua que ha regalat la moto a Quílez.

El confident exculpa l'alt càrrec

Ahir, a la declaració, el confident va negar que fos un regal: "Vam quedar que m'ho pagaria a poc a poc i em va trucar per pagar-me 3.000 euros i no vaig poder anar-hi perquè la meva mare estava malalta", va dir Carvajo ahir a l'ARA. El director d'anàlisi de l'oficina antifrau va dir al jutge que sí que va pagar la moto al confident, segons fonts judicials.

D'altra banda, el jutge Aguirre imputa a Quílez el delicte de revelació de secrets per alertar-lo, suposadament, que l'estaven investigant. Tant Quílez com Carvajo van afirmar que no hi va haver avís. "No em va alertar", va explicar el confident. En la seva primera declaració insinuava que ho podria haver fet, però Carvajo ha matisat les seves paraules, que han coincidit amb les de Quílez. Que pretenia alertar-lo d'una campanya que haurien impulsat contra ell imputats en la trama del cas Saratoga, en què Carvajo va ser el confident que va fer saltar la xarxa, en què hi ha policies implicats. Fonts judicials van dir que a la declaració va quedar clar "que no s'havia alertat que l'investigaven i que la moto no era un regal". El jutge hauria de decidir ara si treu les imputacions de suborn i revelació a Quílez.

stats