Crònica 11/03/2012

"Vaig agafar els 4 gossos i el gat i vam anar al poliesportiu"

E.e
2 min

L'Emi, el José i el Domingo peten la xerrada al poliesportiu de Llagostera mentre esperen que els donin permís per tornar als seus habitatges. Tots tres van ser evacuats divendres a la tarda de la urbanització Fontbona, de Llagostera, com a mesura de prevenció davant de la proximitat del foc que va començar a Santa Cristina d'Aro. La conversa, evidentment, gira entorn de l'incendi. Efectius dels Mossos d'Esquadra i de les agrupacions de Defensa Forestal els van alertar cap a les sis de la tarda que havien de marxar de casa. "Vaig agafar els quatre gossos i el gat i vam baixar al poliesportiu. Volia que tornéssim a casa els mateixos que hi vivim", explica el José. Tot i que al pavelló hi havia llits plegables, per intentar fer la nit al menys traumàtica possible, l'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, va fer una crida als veïns a través de la ràdio municipal perquè acollissin la vuitantena de desallotjats d'aquesta urbanització a casa seva.

La resposta va ser immediata i unànime. "El meu fill d'onze anys i jo hem dormit a Mas Xifrer, un petit hotel rural, amb set desallotjats més", explica l'Emi. A part de passar-hi la nit també s'han pogut dutxar i esmorzar. "Ens ha fet fins i tot pastissos", diu. Personal de la Creu Roja va fer una llista dels medicaments que necessitava la gent més gran, que, amb les presses, no els havien agafat, i una ambulància amb personal mèdic es va encarregar de repartir-los-els. Mentrestant, els més petits s'entretenien a la sala de jocs que va habilitar l'Ajuntament al casino. L'organització, reiteren els evacuats, ha estat "exemplar i la solidaritat dels veïns, admirable". "Els Mossos van anar porta a porta per assegurar-se que no hi quedava ningú", insisteix Domingo.

Al final, part de la vuitantena de llits del poliesportiu els van ocupar bombers i voluntaris que van estar treballant durant la nit en l'extinció del foc per fer-hi petits descansos. Els evacuats ja han pogut dormir aquesta nit a casa seva.

stats