REVISIÓ DE LA RENDA D'EMANCIPACIÓ
Crònica 24/02/2011

Les ajudes al lloguer de 15.000 joves, sota sospita

Elena Freixa
1 min
Les comunitats autònomes comprovaran incidències.

Barcelona.El govern espanyol enviarà properament a 15.271 joves de tot l'Estat una suspensió cautelar de l'ajuda al lloguer de 210 euros mensuals per un suposat incompliment d'algun dels requisits necessaris per cobrar-la.

Les incidències es van detectar a partir de les dades de la declaració de la renda del 2009, segons va explicar ahir a la secretaria d'Estat d'Habitatge, Beatriz Corredor, durant la seva intervenció a la Comissió al Congrés. La notificació que rebran aquests joves no implica, segons Corredor, que perdin el dret a rebre l'ajut a l'emancipació que venien cobrant fins ara. Tot quedarà en mans de la resolució administrativa que dictarà cada comunitat autònoma, ja que són les administracions competents per fer-ho un cop estudiïn les al·legacions que presentin els afectats.

La secretaria d'Habitatge va explicar que aquesta situació ja es va produir quan es van comprovar les dades del 2008 i una part dels joves va poder justificar l'incompliment i va cobrar els endarreriments. Alguns dels casos detectats van resultar persones que havien tingut ingressos que superaven el límit dels 22.000 euros o bé que havien fet la declaració de la renda conjuntament amb la parella i van haver de justificar per separat que no superaven el llindar permès.

La renda d'emancipació és un ajut de 210 euros mensuals que l'executiu va posar en marxa el 2008 i que ja ha beneficiat un total de 270.000 persones en tot l'Estat.

Els requisits per cobrar-lo són tenir entre 22 i 30 anys, uns ingressos bruts anuals inferiors a 22.000 euros i ser titular d'un contracte de lloguer.

stats