LA GESTIÓ DE LA CONVIVÈNCIA
Crònica 29/06/2011

El nou alcalde de Reus vol limitar l'obertura de mesquites

Dani Revenga
2 min
Carles Pellicer (CiU) és l'alcalde de Reus i governa gràcies a un acord amb el grup del PP.

REUS.El nou alcalde de Reus, Carles Pellicer (CIU), es mostra partidari de tancar una de les dues mesquites que hi ha a la capital del Baix Camp perquè "no té els permisos en regla" i de limitar la presència dels espais de culte musulmans. En declaracions a l'agència Efe, Pellicer explica que la ciutat no pot obrir una mesquita "a cada barri o a cada cantonada" i que cal estudiar quina és la millor opció per a la ciutat en aquest tema, però que en tot cas s'ha de defensar "la legalitat per davant de tot". Actualment, Reus compta amb dues mesquites: l'una situada a la zona nord, al polígon industrial Dyna, inaugurada de manera legal l'any 2004, i l'altra a la zona sud, a l'entorn de la carretera de Salou, que no compta amb cap permís municipal.

Les paraules de Pellicer no han estat ben rebudes per la comunitat musulmana de la ciutat, formada per unes 15.000 persones. Hassane Jeffali, portaveu de l'Associació Musulmana ADIB de Reus, considera que "els espais religiosos no s'han de reduir al mínim i s'ha de donar cabuda a tota la pluralitat de sensibilitats que conviuen en una mateixa fe". Jeffali creu que "el que s'hauria de fer no és eliminar la mesquita, sinó treballar perquè sigui legal, o demanar els requisits que s'han de complir perquè sigui legalitzada".

El debat sobre la immigració ha estat un dels temes més calents dels últims anys en la vida política de Reus. En l'última campanya electoral Pellicer ja va acusar el seu predecessor en el càrrec i màxim rival electoral, el socialista Lluís Miquel Pérez, d'afavorir la immigració amb les seves polítiques. L'enfrontament entre tots dos candidats sobre aquest tema va tenir el seu punt més àlgid en el cara a cara organitzat per Ràdio Reus, en què la moderadora es va veure obligada a introduir un recés pels alts nivells de tensió dialèctica a què havia arribat el debat. El 22 de maig Pellicer va guanyar les eleccions i és el primer alcalde no socialista a Reus en l'actual cicle democràtic. CiU, però, governa amb el PP, que té assignades les polítiques d'immigració.

stats