Publicitat
Publicitat

Els manifestants convoquen una nova marxa per avui a les vuit a la Puerta del Sol

Els antipapa reivindiquen la laïcitat

Uns 300 manifestants contraris a la visita del Papa es van concentrar ahir enmig d'un fort dispositiu policial després dels incidents de la nit anterior, quan l'assistència va desbordar totes les previsions.

Els antipapa contraataquen i han convocat per avui una nova manifestació a la Puerta del Sol contra l'ús de diners públics per finançar la Jornada Mundial de la Joventut (JMJ). La marxa sortirà de la Puerta del Sol i es dirigirà a Atocha, on està previst que se celebri una assemblea per debatre les accions que es duran a terme durant la visita de Benet XVI. Uns 300 manifestants laics ja van participar ahir en una concentració per rebutjar la càrrega policial de dimecres, quan l'elevat nombre d'assistents -uns 20.000 segons algunes associacions- va desbordar les previsions.

Per evitar nous enfrontaments entre pelegrins i manifestants antipapa, la concentració d'ahir es va desenvolupar enmig d'un fort cordó policial. Tot i així, es va produir una nova càrrega policial als carrers propers a Sol que va acabar amb diversos ferits, entre ells una noia italiana que no participava en la marxa. No va ser l'única protesta. Una cinquantena de persones a favor de la diversitat sexual es van barrejar entre els pelegrins que esperaven al papa Benet XIV per rebre'l amb una besada reivindicativa per denunciar les "doctrines homofòbiques, sexofòbiques i transfòbiques" de l'Església catòlica. Després de moments de tensió entre els joves manifestants i els antidisturbis, només dos nois van aconseguir el seu objectiu i es van fer un petó davant del pas del Papa. D'altra banda, ahir es van negar a declarar els vuit detinguts durant els incidents de la marxa laica de la nit anterior. Els detinguts passaran avui a disposició judicial i se'ls imputa el delicte de desordre públic. La marxa va acabar amb enfrontaments entre els manifestants i antidisturbis i onze ferits lleus.

Picabaralla política

Esquerra Unida va demanar la dimissió de la delegada del Govern espanyol a Madrid, Dolors Carrión, pel "deplorable dispositiu policial" desplegat durant la marxa. Els convocants també van criticar la manca de previsió de la Delegació del Govern, que no disposava d'efectius suficients.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT