INCIVISME A CORNELLÀ
Crònica 28/02/2011

La llei antitabac no evita que es fumi a la fira del cànnabis

La llei antitabac, que no permet fumar en cap espai tancat, no ha fet que la prohibició es complís a la fira Spannabis. Tot i els esforços dels organitzadors, una part dels visitants fumaven sense manies.

Josep Ferrer
2 min
Un visitant de Spannabis fumant tranquil·lament dissabte a l'interior del recinte firal de Cornellà de Llobregat.

CORNELLÀ.Un núvol dens i blanquinós de fum amb una olor molt característica i peculiar ha presidit les set primeres edicions de la fira del cànem Spannabis. A la d'enguany, la vuitena, que s'ha celebrat aquest cap de setmana en el recinte firal de Cornellà de Llobregat, l'atmosfera ha millorat, però s'hi ha seguit fumant malgrat la nova llei antitabac, que va entrar en vigor el 2 de gener. El característic olor del cànnabis, amb menys intensitat, s'ha mantingut, però també és cert que l'aire, aquest any, era més respirable i fins i tot semblava que els productes que s'exposaven es podien veure amb més claredat.

La prohibició de fumar ha estat la principal conseqüència que ha rebut Spannabis amb l'entrada en vigor de la nova normativa antitabac en tots els recintes tancats. De fet, fumar marihuana o cànnabis, els típics porros, ja no es podia fer en cap mena d'establiment, però en aquesta fira hi havia màniga ampla i es permetia fer-ho sense cap problema. En aquesta edició, tot i els esforços dels organitzadors i els expositors, molts també seguien fumant. Lògic, d'altra banda, ja que malgrat que el cànem té infinitat de virtuts i usos, la majoria s'hi apropen i el coneixen només per fumar-lo.

Una pràctica, fumar, que oficialment es volia evitar i per això es va incrementar el servei de vigilància privada i s'alertava constantment per megafonia als visitants de la prohibició de fumar dins dels recinte firal. "El consumidor de marihuana sempre ha hagut de sortir dels bars per fumar cànnabis i ara han de sortir també els que fumen tabac, per això entenen aquesta prohibició", explica el portaveu de Spannabis, Raúl del Pino. Tot i això, lamenta que per "culpa que uns quants fumin on no ho han de fer, la fira pugui tenir problemes", diu. I és que malgrat la vigilància, alguns dels visitants no feien cas de les alertes i fumaven sense complexos. D'incívics n'hi ha a les millors famílies.

stats