EL NEGOCI DEL TURISME
Crònica 13/07/2011

Els apartaments turístics generen 140 milions a Barcelona

Thaïs Gutiérrez
1 min
Els visitants tenen una oferta de 2.500 apartaments censats.

Barcelona.Els visitants que s'allotgen en apartaments turístics amb llicència deixen cada any a Barcelona 140 milions d'euros, a part del que paguen per l'allotjament. Es tracta de despeses que fan principalment a restaurants, comerços, transports i llocs culturals. Aquesta dada es desprèn d'un estudi presentat ahir per l'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona (Apartur), que compta amb 2.300 apartaments censats a la ciutat, que acullen 500.000 turistes cada any, la majoria dels quals són europeus, especialment francesos.

David Riba, president de l'associació, va explicar que el grau de satisfacció dels usuaris d'aquests allotjaments és molt elevat -un 78% se'n va amb una impressió positiva i un 98% diu que si tornés ho faria en un apartament turístic.

Per això l'associació vol que l'Administració permeti augmentar el nombre d'apartaments turístics en zones on hi ha restriccions, com passa per exemple a Ciutat Vella, on no se'n poden obrir de nous. "Els apartaments turístics no tenen per què ser dolents si estan ben gestionats -va dir Riba-. En realitat són una activitat que repercuteix molt positivament en l'economia de la zona". Per això Apartur espera que l'Ajuntament de Barcelona canviï l'actual pla d'usos i així augmenti el nombre d'apartaments i sobretot molts dels que funcionen de manera il·legal passin a regularitzar-se. "Així tant els veïns com els usuaris tindran més garanties", va dir Riba.

Una altra de les reivindicacions d'Apartur és que es faci un procés de categorització dels apartaments turístics de Catalunya, en funció de les seves característiques, per donar més informació i més bon servei.

stats