ATLETISME URBÀ
Crònica 04/04/2011

Els 58.847 atletes de la Cursa d'El Corte Inglés baten el rècord del 2004

Laia Espín
2 min
L'ambient festiu domina la cursa.

Barcelona.L'atleta marroquí Mohamed Benhbarka ha entrat a la història de la prova, que ahir celebrava la 33a edició, després d'aconseguir la quarta victòria consecutiva amb un registre de 33 minuts i 12 segons per recórrer els 10,776 quilòmetres del circuit. La fita aconseguida per aquest atleta en la Cursa d'El Corte Inglés passa a ser una de les marques de la prova i es pot equiparar a les de l'esportista Joan Vuides, guanyador els anys 1988, 1989, 1990 i 1992.

En la categoria femenina, la manresana Meritxell Calduch va aconseguir la victòria amb un cronòmetre de 38 minuts i 58 segons. Aquest triomf és el segon que aconsegueix després de pujar a dalt de tot del pòdium l'any 2009. Enguany, ha rebaixat un segon la marca de la seva primera victòria.

La xifra de 58.847 participants en aquesta edició és la més alta aconseguida des del 2004 i manté la prova catalana com la de més participació a tota Europa i la segona del món.

En aquesta sortida, 6.000 corredors van arrencar amb xip groc distribuïts per temps per tenir una carrera neta, mentre que cinc minuts després es va posar en marxa el gran grup de corredors populars, que es prenen totes les edicions de la cursa com un esdeveniment festiu. A la cursa s'hi van poder veure famílies senceres que fins i tot hi feien participar els nadons o els seus animals de companyia.

La victòria del marroquí no va ser fàcil. Tot i que durant els 7 primers quilòmetres va anar sol, a partir d'aquest punt el seu compatriota Otmane Btaimi li va disputar el primer lloc fins als últims 200 metres. Un canvi de ritme en la carrera del guanyador va deixar Btaimi a sis segons.

La tercera plaça va ser per al també marroquí Samir Ait Bouychamane, que va fer un temps de 33 minuts i 56 segons, i va superar només per un segon el badaloní del F.C. Barcelona Pol Guillèn. Els trams més durs van ser les pujades a Montjuïc.

stats