Crònica 18/05/2011

Els baluards del PSC al territori

Sara González
2 min
A RITME DE FADO J. Fèlix Ballesteros va assistir a la jornada de portes obertes i a l'actuació de la coral d'una llar de jubilats.

TarragonaSeguint la cadència d'un fado, es balanceja dissimuladament. " Ay, María la portuguesa, desde Ayamonte hasta Faro se oye este fado por las tabernas ..." La coral de jubilats del barri de Torreforta hi posa la veu, però les mirades es desvien cap a l'alcalde. "Què guapo que és el Fèlix", xiuxiueja una heptagenària. I és que amb el panorama que es preveu a can PSC, Josep Fèlix Ballesteros resisteix en una demarcació en què s'albira hegemonia de CiU. Lluny de la tristor d'un fado, les enquestes li auguren un allegro , però no tan triomfal com el del seu homòleg de Lleida. Quatre anys li han servit per situar-se al capdamunt del rànquing i partir amb avantatge, però no per ser un hit . En els pactes postelectorals s'hi jugarà la partida final.

Ahir, a la jornada de portes obertes de la nova llar de jubilats de Sant Pere i Sant Joan, tothom el volia tocar, donar-li la mà, recordar-li que és el germà de la tieta del seu veí. És el que té la micropolítica, l'art de fer d'alcalde de poble en una ciutat de 140.000 habitants. Fa quatre anys, abans d'arrabassar l'alcaldia a CiU, que va governar divuit anys amb Joan Miquel Nadal, Ballesteros es passejava pels barris apuntant en una llibreteta queixes veïnals: una vorera amb llambordes aixecades, un banc trencat... Des d'aleshores, l'obsessió ha estat fer cirurgia als barris.

Carmen Sánchez, la responsable de la cafeteria del centre de jubilats, està tan encantada amb el nou rentagots que no té cap mena de dubte de quina papereta introduirà a les urnes el 22-M. L'oposició, CiU i PP, acusa el PSC de no haver fet "grans obres" per la ciutat, però l'estil Ballesteros en aquest mandat ha estat un altre: la vorera, els bancs, el casal, el rentagots. Ara vol quatre anys més per anar més enllà.

"Vull consolidar una majoria social que provoqui una majoria electoral, i no a l'inrevés", explica Ballesteros. A més, es mostra convençut que el PSC, lluny del 28-N, "tindrà uns bons resultats, també a Barcelona", perquè els ciutadans votaran "en clau d'alcalde". Amb un 6,4 de mitjana de valoració dels ciutadans, afirma que ell no "mira pel retrovisor", però el 22-M haurà de seguir de reüll el republicà Sergi de los Ríos, el seu soci de govern, que lluitarà per no perdre els dos regidors que ara donen la majoria al PSC, que en té 13. La nova candidata de CiU, Victòria Forns, intentarà recuperar l'alcaldia buscant la suma amb el PP, amb quatre actes de regidor. Tot apunta que Alejandro Fernández, el cap de llista, pot tenir, amb el seu lema "Ale! Alejandro" tant èxit com el hit de Lady Gaga. I si sumen amb CiU, aleshores sí que el PSC tindrà un bon fado.

stats