BANCARITZACIÓ
Crònica 11/07/2011

El banc de Caixa Penedès redueix un 10% el seu risc immobiliari

I.p.
1 min
El banc de Caixa Penedès redueix un 10% el seu risc immobiliari

Barcelona.BMN, el banc conformat per Caixa Penedès, Cajamurcia, Caja Granada i Sa Nostra, ha reduït el seu risc immobiliari en un 10% durant el primer semestre de l'any, segons va informar ahir la mateixa entitat. El banc ha subrogat, cancel·lat o venut un total de 5.860 immobles de la seva cartera i manté la previsió de reduir un 23% el risc en el sector immobiliari a finals d'any.

Entre gener i juny, BMN ha completat el 64% de la reestructuració de la xarxa comercial que té prevista fins a mitjans de l'any que ve. Concretament, s'han tancat 180 oficines de les 280 previstes en aquest període. L'entitat també ha reduït el finançament majorista en 1.100 milions i ha augmentat els dipòsits minoristes en base anual en 500 milions d'euros, xifra que equival a l'1,5%. BMN preveu tancar l'exercici amb un benefici de prop de cent milions.

La plantilla s'ha reduït en 745 empleats entre prejubilacions i acomiadaments. Les sinergies de la integració suposaran uns estalvis anuals de 170 milions d'euros. La integració de BMN culminarà el 31 d'agost.

El banc va informar que "avança en aquests moments en el pla de recapitalització aprovat pel Banc d'Espanya i continua les negociacions per a l'entrada d'inversors privats" al capital del banc.

stats