REFORMA DEL SISTEMA FINANCER
Crònica 03/03/2011

El banc del SIP de Caja Madrid es dirà Bankia

A.c.
1 min
El president de la nova entitat, Rodrigo Rato, ahir.

Barcelona.Banco Financiero y de Ahorros ja té nom comercial. El Sistema Integral de Protecció (SIP) format per Caja Madrid, Bancaja, Caja Insular de Canarias, Caja de Ávila, Caja Segovia, Caja Rioja i la catalana Caixa Laietana es dirà Bankia. L'entitat presidida per Rodrigo Rato va presentar ahir la nova marca a València.

Bankia, que tindrà com a colors corporatius el verd i el negre, va ser registrada en 69 països i va ser donada d'alta en 104 dominis d'internet amb totes les seves variants.

L'entitat, que prepara la sortida a la borsa, va encarregar als bancs d'inversió UBS, JP Morgan i Merrill Lynch la col·locació del banc propietat del grup, segons publiquen diversos mitjans. Els bancs col·locadors valoren l'entitat en 8.000 milions d'euros. Aquesta xifra sortiria en aplicar un descompte del 20% al valor comptable de la societat, de 10.200 milions, seguint l'exemple dels números fets per La Caixa.

Bankia va iniciar els tràmits de la seva sortida a la borsa al gener. Rato va dir en la presentació de resultats anuals del SIP que el nou banc hi cotitzarà aquest mateix any, probablement abans de l'estiu. Banco Financiero y de Ahorro té un core capital -reserves i capital per fer front a possibles pèrdues- del 7,04%. Les exigències de solvència que el govern espanyol i el Banc d'Espanya demanen al sector s'eleva fins al 8%.

stats