PRIVATITZACIÓ
Crònica 22/02/2011

Els bancs de negocis es disputen la venda del 49% d'Aena

Ignasi Pujol
1 min

BarcelonaAena, el gestor aeroportuari que depén del ministeri de Foment, va iniciar ahir el concurs per seleccionar un "consultor estratègic" que assessori el govern espanyol en la reforma del model de gestió aeroportuària. Els encàrrecs que assumirà l'adjudicatari del contracte es poden resumir en dos punts: l'assessorament en la venda del 49% d'Aena i la concessió de la gestió dels aeroports del Prat i Madrid-Barajas.

L'empresa que s'adjudiqui el contracte rebrà 2,6 milions d'euros i podria començar a treballar a finals de març, va informar ahir Aena. Segons els experts, el concurs reunirà els principals bancs de negocis internacionals, àvids d'aconseguir contractes en un moment en què no abunden grans col·locacions a borsa o vendes d'empresa, la base del seu negoci. Bancs de negocis com Morgan Stanley, JP Morgan, Merril Lynch, Rothschild, UBS, Nomura, HSBC o Citi podrien interessar-se pel procés.

L'empresa seleccionada dissenyarà l'operació de venda, que es pot produir a través d'una sortida a borsa, l'entrada d'un nucli estable d'accionistes o una fórmula mixta. També prepararà el pla de negoci de la nova Aena Aeropuertos i valorarà la companyia. La valoració inicial d'Aena puja als 30.000 milions d'euros, de manera que el valor del 49% rondaria els 8.000 milions. No obstant, els analistes consideren que aquesta valoració és massa optimista donada l'actual conjuntura.

L'adjudicatari també s'encarregarà de l'anàlisi i la cerca de socis estratègics, de l'avaluació de les ofertes i del disseny tant del model de concessions per a Barcelona i Madrid com dels respectius plans de negoci i d'inversió.

stats