Crònica 27/05/2011

Montilla denuncia joc brut, boicot a les primàries i deslleialtats

Redacció
2 min
Montilla es va mostrar implacable en defensa de Chacón, també militant del PSC.

Madrid."Hem de parlar clar: aquests dies hi ha hagut una campanya i no totes les maniobres han estat netes". Qui es va expressar així ahir, en declaracions a la Cadena SER, va ser el primer secretari del PSC, José Montilla. Enutjat per les fortes pressions a Carme Chacón perquè no és presentés contra Alfredo Pérez Rubalcaba, va assegurar que "és evident que sectors del PSOE no volien unes primàries".

Montilla, que estava disposat a posar discretament la maquinària del PSC al servei de Chacón mentre ell en sigui el primer secretari, va admetre que la renúncia era "encertada" ateses les circumstàncies i va considerar que ella havia avantposat l'interès del conjunt dels socialistes "a les seves aspiracions". No es va estar de fer retrets a Patxi López i altres barons per demanar un congrés extraordinari per pressionar Zapatero: "Demanar-lo sense que ho sàpiga el secretari general no em sembla el més lleial", va concloure.

Els barons van aplaudir la decisió de la ministra de retirar-se de les primàries. El president del Congrés, José Bono, i el que encara ho és de Castella-la Manxa, José Maria Barreda, van explicar que era a benefici del partit. Barreda, partidari de la catalana, va remarcar que "fa un pas enrere per beneficiar la unitat del PSOE en un moment en què és molt important que sigui així". I Bono va explicar que ha fet "una reflexió que no va en benefici propi sinó del PSOE i el govern d'Espanya".

Distraccions orgàniques

Des d'Andalusia, el president de la Junta, José Antonio Griñán, també va lloar el gest de Chacón assegurant que demostra que "ha entès el missatge de les urnes i sap que distreure's ara en qüestions orgàniques és un error". Griñán va explicar que en els últims dies ha parlat molt amb la "gran amiga" Chacón. Pel president andalús, l'escenari que s'obre és el d'"un comitè federal que complirà el reglament i obrirà les primàries, perquè així està escrit en el reglament del partit", encara que només hi hagi un candidat.

stats