LES FILTRACIONS ES PUBLICARAN EN UN ALTRE ROTATIU
Crònica 03/02/2011

Una biografia, motiu de divorci entre Assange i 'The Guardian'

Un llibre del diari The Guardian ha trencat l'idili entre el fundador de Wikileaks, Julian Assange, i el rotatiu britànic. L'australià no ha acabat de pair que es difongués informació de la seva vida privada.

àlex Gutiérrez Pascual
2 min
La biografia de la polèmica l'ha escrit el periodista del The Guardian , Qui ha dirigit en aquest diari la publicació de les filtracions.

BarcelonaDes de dimarts, el rotatiu britànic The Daily Telegraph és l'encarregat de publicar els documents diplomàtics secrets filtrats al web Wikileaks. I ja no ho fa el diari The Guardian , que va ser una de les cinc publicacions triades per divulgar les comunicacions de la diplomàcia nord-americana, juntament amb The New York Times , El País , Le Monde i Der Spiegel .

Darrere del canvi sobtat hi ha la decisió del fundador de Wikileaks, l'australià Julian Assange, qui segons mitjans de comunicació britànics ja es va sentir traït quan The Guardian va publicar detalls sobre els dos casos de presumpte assetjament sexual a Suècia. Assange està sota arrest domiciliari en una mansió d'Anglaterra a l'espera que es resolgui una petició d'extradició al país escandinau. Però el que ha acabat de trencar la relació d'Assange amb The Guardian ha estat la publicació d'un llibre que descriu al fundador del portal com "un dels personatges més estranys que s'ha convertit en mundialment famós".

Inside Julian Assange's war on secrecy (A dins de la guerra de Julian Assange contra el secret, en anglès) és el títol del llibre, en què també s'explica com l'australià es va disfressar de dona a Anglaterra per por de ser perseguit pels serveis secrets nord-americans, la CIA. Un dels autors del llibre és el cap d'investigació de The Guardian , David Leigh, qui s'ha fet càrrec de la publicació d'informacions filtrades a Wikileaks.

El soldat Manning, sota sospita

El web de filtracions té obert un altre front de polèmica. Aquesta vegada fa referència al soldat nord-americà Bradley Manning, acusat de transferir els documents diplomàtics confidencials. El diari nord-americà The Washington Post va publicar ahir que un especialista en salut mental va recomanar que Manning, de 23 anys, no fos destinat a l'Iraq. Tot i això, els seus superiors el van enviar al país asiàtic.

stats