CRISI IMMOBILIÀRIA
Crònica 12/07/2011

La caiguda en les vendes de pisos es modera a l'11% al maig a Catalunya

A.c.
2 min
L'habitatge segueix sense augurar una recuperació.

Barcelona.El sotrac en les vendes de pisos es va amortir al maig. Les transaccions van seguir a la baixa, però el retrocés es va moderar respecte als mesos previs. Al maig van canviar de mans 4.200 habitatges al conjunt de Catalunya, un 11% menys que al mateix mes de l'any passat, segons les dades que va fer públiques ahir l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Les vendes de pisos ja acumulen tres mesos seguits de retrocessos després dels avenços que van experimentar a l'inici de 2011, fruit de la decisió de moltes famílies de llançar-se a l'adquisició d'un habitatge per aprofitar els últims dies en què es podien beneficiar de la deducció per vivenda habitual.

La caiguda de l'activitat de compravenda d'habitatges a Catalunya va ser més suau que la contracció que es va registrar al maig al conjunt de l'Estat espanyol, que va ser del 18%. En tot cas, en tot l'Estat també es va notar una moderació en el retrocés de les vendes de cases. Un mes abans, a l'abril, les compravendes queien un 30%. En els primers cinc mesos del 2011 la desacceleració de les vendes a Catalunya ha estat del 2%. Barcelona, Tarragona i Lleida van experimentar retrocessos en les transaccions de pisos. Per contra, a Girona les vendes van augmentar un 8,3%.

Més vendes al Llevant

Pel que fa al tipus de propietats, en el conjunt Espanya la davallada va ser més acusada en l'habitatge nou. Les transaccions de cases de nova construcció es van reduir al maig un 23% respecte del mateix mes de l'any passat. En el cas dels pisos usats, van canviar de mà un 14% menys. Catalunya va ser al maig una de les comunitats on es van produir més vendes d'habitatges, fins a 4.200 pisos. Tanmateix, la xifra va ser més elevada a Andalusia -prop de 6.000 pisos-, al País Valencià -4.300 pisos- i a Madrid, on les transaccions van superar els 4.200 habitatges.

stats