El Port
Crònica 15/01/2011

Una cara coneguda

2 min
Generalitat, Convergencia

La vida de Sixte Cambra (Barcelona, 1952) viurà un canvi radical en les properes setmanes: deixarà la seva feina actual com a caçatalents de la firma Seeliger y Conde per presidir el Port de Barcelona. Aquesta infraestructura està en mans de l'Estat però és la Generalitat qui en tria el president, sempre d'acord amb el govern espanyol. "M'ho han proposat i jo he acceptat", va reconèixer ahir Cambra. Ara només falta la rúbrica de Madrid.

A ra Sixte Cambra torna a la vida pública, espai que ha sovintejat però que semblava que ja tenia abandonat. Molts el recorden encara per ser la persona que, fa més de vint anys, va estar a punt de derrotar Josep Lluís Núñez a la presidència del Barça. Era l'any 1989. Quatre anys després, i poc abans d'afiliar-se a Convergència i Unió, va ser nomenat senador. Cambra va ocupar un escó fins al 2004. D'aquella època manté la seva amistat amb Artur Mas, que ara l'ha triat per presidir el port. També sonava com a possible president Felip Puig, més afí al càrrec per la seva condició d'enginyer de camins.

D esprés de deixar el seu escó només se l'ha vist durant la celebració de l'Open Godó de Tenis, campionat que va dirigir durant 24 anys fins que, al 2009, el va substituir l'extenista Albert Costa. Va ser vicepresident del Barça amb Núñez i amb Joan Gaspart. Al 1990 va fundar Seeliger y Conde juntament amb Luis Conde i Gerardo Seeliger. Fins ara n'era el vicepresident executiu i estava especialitzat en la selecció de directius per a empreses familiars. Llicenciat en administració d'empreses i amb un MBA per Esade, la seva carrera va començar treballant durant 15 anys al grup tèxtil Vilà.

S ixte Cambra entrarà aviat en un terreny completament diferent de tot el que ha fet fins ara. El Port de Barcelona és una de les infraestructures claus de Catalunya, tant pel que fa al comerç internacional com pels tres milions i mig de passatgers (2,4 milions són creueristes) que hi passen anualment. L'experiència al capdavant de la instal·lació durant els últims quatre anys ha servit a Jordi Valls (PSC) per fitxar com a president de la filial britànica d'Agbar, Bristol Waters.

E l port va presentar ahir les grans xifres del 2010, durant el qual el comerç internacional va créixer un 19%. El tràfic total de mercaderies va augmentar un 2,4%, fins als 44 milions de tones. Un de cada quatre contenidors que va passar pel port tenia l'origen o la destinació a la Xina.

stats