Crònica 31/05/2011

Els cascos dels Mossos podrien incorporar microcàmeres

Marta Català / Roger Tugas
2 min
Mossos i Guàrdia Urbana actuant en el desallotjament dels indignats de la plaça Catalunya de divendres.

Barcelona.Una setantena de mossos i guàrdies urbans ferits, alguns amb dits trencats i en tan sols dos dies (inclosa la celebració de la Champions), han animat el conseller d'Interior, Felip Puig, a plantejar-se que els mateixos agents portin càmeres d'autovigilància. "Interior està estudiant la possibilitat de dotar de microcàmeres alguns efectius de la Brigada Mòbil dels Mossos", va explicar Felip Puig durant la celebració del Dia de les Esquadres a Viladecans.

Segons fonts d'Interior, si finalment s'aplica la mesura de les càmeres -una antiga reivindicació dels sindicats policials-, es compliran dos objectius: d'una banda, "rebatre les acusacions falses que pesen sobre els mossos per agressions" i, de l'altra, "permetre que els agents puguin denunciar les persones que els agredeixen". Les microcàmeres aniran instal·lades previsiblement als cascos dels agents i l'enfocament de l'aparell dependrà del moviment que faci el mosso d'esquadra.

Els sindicats policials aplaudeixen les intencions de Puig. Diuen que pot ser una bona mesura per trobar els autors d'aldarulls i d'agressions als mossos. "Som favorables a la mesura, i també a la incorporació de càmeres a l'exterior dels vehicles patrulla així com a l'interior, a la zona destinada als detinguts", va dir David Miquel, portaveu del sindicat dels Mossos SPC. Per la seva banda, Antoni Castejón, portaveu del sindicat SME-CCOO, creu que la mesura permetrà identificar els agressors i demostrarà que no tenen "res a amagar". Castejón diu que "les imatges s'haurien de fer públiques per mostrar què fan els vàndals".

Bateria de preguntes d'ICV

Jaume Bosch, diputat d'ICV al Parlament, ha presentat una bateria de 36 preguntes relacionades amb les càrregues policials de divendres. En una demana si el Govern creu que si els joves asseguts a terra estaven "atacant els Mossos", i en una altra pregunta per què els Mossos es van quedar "aïllats" al final del desallotjament.

stats